Cea mai buna reteta de rosii marinate la borcan pentru iarna

Cea mai buna reteta de rosii marinate la borcan pentru iarna

Esti pregatit sa incerci cea mai buna reteta de rosii marinate la borcan? Daca te grabesti sa pui rosii la borcan pentru iarna, dar nici nu ai foarte mult timp la dispozitie pe care sa il petreci in bucatarie, noi te ajutam. Aceasta reteta rapida si simpla este exact ceea ce tu ai nevoie pentru a pune la borcan cele mai gustoase rosii. In functie de cat de mult stii ca gatesti, de cati membri are familia ta si de cat de mult iti plac rosiile marinate, alege cantitatile pentru a pune mai multe sau mai putine borcane.


Poti prepara paste, tocanite si o multime de alte retete delicioase folosind aceste rosii gustoase.

Reteta de rosii marinate la borcan

Ingredientele de care aveti nevoie:

  • 5 kg de rosii mici (evitati rosiile moi)
  • ceapa alba, cam 7 cepe;
  • 3 morcovi;
  • 5 ardei gras;
  • 2 legaturi de patrunjel verde, nu uscat;
  • 1 legatura de telina;
  • cate 6 boabe de piper pentru fiecare borcan de 800 ml;
  • boabe de ienibahar, cate 2 bucati pentru fiecare borcan;
  • 6 frunze de dafin pentru fiecare borcan;
  • 2 litri si jumatate de apa;
  • 4 linguri de sare neiodata;
  • 4 linguri de zahar
  • 10 linguri de otet

rosii marinate la borcan

Cum preparam reteta de rosii marinate la borcan?

1. Spalam si curatam toate legumele.


2. In fiecare borcan vom pune cate 2 fire de patrunjel si 1 fir de frunza de telina, apoi punem rosii pana la jumatatea borcanului.

3. Taiati morcovii in bucatele rotunde si puneti-i intre rosii, impreuna cu ceapa pe care o taiati in bucati mai mari. Puneti atat cat incape pentru a se umple spatiile goale dintre rosii.

4. Umpleti borcanele cu rosii pana la gura borcanului.


5. Acum adaugam ardeii. Ardeii ii puteti taia cum doriti, in bucati mai mari.

6. Fierbem apa, apoi o turnam in borcane, fara sa o lasam sa se raceasca. Acoperim borcanele cu capace si lasam asa timp de jumatate de ora pentru ca ele sa se opareasca.

7. Apa din borcane o puneti intr-o oala, o fierbeti din nou si repetati pasul cu numarul 6.


8. Mai scoateti apa inca o data si o puneti in aceeasi oala, dar de data asta adaugati sare si zahar in apa, iar cand apa incepe sa fiarba, adaugati si otetul. Apoi lasati inca trei minute sa fiarba.

 9. In fiecare borcan adaugati cate 6 boabe de piper negru, 1 frunza de dafin si 2 boabe de ienibahar, dar si 1 bucata de cuisoare, daca doriti. Turnati apa fiarta din oala in borcane si apoi inchideti ermetic borcanele.
10. Ultimul pas este de a verifica daca borcanele nu lasa aer, apoi le intoarceti cu susul in jos si le lasati asa, sa se raceasca. Puteti sa le lasati asa peste noapte, undeva la nivelul solului.
In aproximativ 30 de zile rosiile sunt gata pentru a fi savurate!

sursa: andreilaslau.ro

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI