10 Idei pentru a crea o pergola de vis in curtea ta

0
11542
pergola de vis

10 Idei pentru a crea o pergola de vis in curtea ta

In peisajul din curtea ta, pergola se va integra perfect. Alege design-ul preferat pentru a avea o curtea frumoasa, relaxanta si un spatiu de vis!


Alege o pergola simpla

Pergola simpla, realizata doar din cateva cadre din lemn poate fi pozitionata intr-un spatiu in care nu ai nevoie de umbra sau de o zona mai privata.

Daca vrei, se pot pozitiona pe o astfel de pergola flori agatatoare.

Cunoastem cu totii acele pergole decorative, frumoase, practice care pot sa infrumuseteze gradina in cel mai scurt timp. Mai simple decat un foisor, dar la fel de practice – in functie de felul in care sunt construite -, pergolele ocupa de ceva timp incoace un loc aparte in curtile romanilor.


Chiar si in antichitate, romanii foloseau acele arcade acoperite sub a caror umbra se plimbau ore in sir.

O pergola este frumoasa, poate sa iti faca gradina mult mai frumoasa si iti infrumuseteaza terasa.

Construirea unei pergole

La baza, pergolele sunt construite astfel incat sa existe o arcada acoperita, arcada care poate fi construita din lemn, din metal, din fier sau poate din alte materiale tari. De asemenea, pergolele pot fi construite si din plastic, insa acest material este folosit si ales mult mai rar din cauza faptului ca nu este rezistent pe o perioada mare de timp.


Functiile unei pergole

Umbra: Pe langa faptul ca pergola iti infrumuseteaza gradina, aceasta este perfecta si pentru a iti ofera umbra de care ai nevoie. Foloseste un material pentru a acoperi pergola sau foloseste un sistem care sa iti permita retractarea.

Design: Fara indoiala, o pergola iti infrumuseteaza gradina, terasa sau spatiul in care aceasta este amplasata. De asemenea, o pergola ii ofera gradinii tale eleganta de care aceasta are nevoie.

Intimitate: O pergola poate sa delimiteze spatiul din curte sau din gradina si te poate ajuta sa creezi o zona de intimitate frumoasa, ferita de vazul lumii.


Daca ai nevoie de ceva nou in curtea ta, fara indoiala ca pergola este o piesa ce trebuie luata in calcul. Sub acoperisul acesteia se poate amplasa o masuta practica si se poate amenaja un spatiu in care sa bei cafeaua, sa rasfoiesti o revista, sa citesti o carte sau, pur si simplu, sa te relaxezi.