10 Lucrari importante si necesare din gospodaria ta in luna iulie

0
351

10 Lucrari importante si necesare din gospodaria ta in luna iulie

Cea mai calduroasa luna din an vine cu o multime de activitati in gospodaria noastra. Am pregatit pentru tine 10 din cele mai importante lucrari pe care trebuie sa le faci si tu in curte, gradina si livada.


Acum este acea perioada din an in care ne bucuram de legumele si fructele pe care le culegem din propria gospodarie. Prepara mancaruri gustoase, mancaruri cu gust de care ne era dor, preparate cu legume ce au o multime de vitamine.

Pentru ca tu sa te bucuri in continuare de o cultura bogataa, este important sa mentii gradina roditoare.

1. Udarea culturii de legume si de fructe este foarte importanta in luna iulie. Cu toate acestea, este la fel de important si momentul in care pui apa culturii tale. Atunci cand este foarte cald afara, este important sa uzi plantele dimineata foarte devreme sau seara tarziu.


2. Daca ai posibilitatea de a aduna apa de ploaie, te sfatuim sa o folosesti pentru a iti da fructele si legumele. Apa de ploaie este foarte benefica pentru cultura ta.

3. Acum este momentul in care pot sa plantezi busuiocul. Acesta se pozitioneaza langa rosii, pentru a ofeii rosiilor un gust spectaculos, dar si pentru a le proteja impotriva daunatorilor.

4. Acum este momentul sa semeni patrunjelul, mararul, dar si fasolea verde pentru pastai.


5. Atunci cand vine vorba de cultura din luna iulie trebuie sa te ocupi de mulcitul solului din jurul florilor pentru ca acesta sa retina apa mai eficient.

6. Tot in luna iulie te poti ocupa de curatarea plantelor. Florile tale, cat si fructele si legumele trebuie curatate de florile si frunzele uscate. Acesta se indeparteaza pentru a incuraja planta sa se dezvolte in continuare la fel de sanatos.

7. In luna iulie este momentul sa aplici tratamente impotriva afidelor si musculite albe. Afidele (paduchele plantelor) sunt insecte daunatoare care poti sa iti afecteze cu adevarat cultura. Protejeaza ti florile si aplica tratamente din timp pentru a te bucura de o gospodarie superba.


8. Pentru a te bucura de o cultura de trandafiri absolut spectaculoasa, acum este momentul sa realizezi taieri la tufele de trandafiri. Aceste taieri vor ajuta tufele de trandafiri sa se aeriseasca, astfel ca ele se vor dezvolta extrem de frumos. Te vei bucura de una dintre cele mai frumoase flori chiar in propria gospodarie.

Sfaturi extrem de utile pentru a reface rapid un strat de trandafiri

9. Alta lucrare specifica este aceea de plivi lastarii de vie de la tulpina pentru a realiza legaturile. Daca vrei sa te bucuri de o vie frumoasa si bogata, ai grija sa te ocupi de ingrijirea acesteia si ea te va recompensa cu struguri frumosi.

10. Stim cu totii ca luna iulie se numeste si luna lui Cuptor. In cea mai calduroasa luna din an te sfatuim sa te ocupi de crearea de umbra pentru plantele sensibile la razele soarelui.

sursa foto: Pinterest