10 trucuri pentru organizarea bucătăriei tale

Bucătăria este locul în care ne petrecem o mare parte din timp: gătind, luând masa sau făcând curățenie. Așadar, este important ca și aspectul ei să fie unul plăcut și ordonat. Însă, lipsa de timp sau de chef ne poate face să lăsăm lucrurile ici-colo. Citește în continuare și descoperă câteva trucuri pentru organizarea bucătăriei tale.


1. Utilizează rafturi suplimentare

Primul pas pe care îl poți face pentru a avea o bucătărie mai organizată este să adaugi rafturi suplimentare în dulapuri sau pe pereți. Acestea îți vor oferi mai mult spațiu de depozitare și, astfel, vei putea organiza vasele, oalele și tigăile într-un mod accesibil și ordonat.

2. Pungi pentru alimente

Cu toții știm că este bine ca alimentele să fie păstrate la frigider. Însă, dacă nu sunt consumate rapid, acestea pot să capete un gust sau un miros neplăcut. În acest caz, o punga cu fermoar poate fi o idee bună, pentru că păstrează mâncarea proaspătă și ajută la economisirea spațiului din frigider. 

3. Folosește borcane și recipiente transparente

Recipientele în care îți păstrezi alimentele pot fi, uneori, inutile și incomode pentru că nu poți vedea conținutul dinăuntru. Însă, dacă alegi variante transparente nu doar că bucătăria ta va arăta mai bine, dar vei putea vedea, mai ușor, ce conțin. Acest lucru îți economisește timp atunci când cauți ingrediente și îți menține alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.


4.Organizatoare pentru sertare

Sertarele sunt, poate, locul din bucătărie care devine, cel mai rapid, aglomerat și dezordonat. Pentru a scăpa de această problemă, poți folosi organizatoare pentru sertare, care să îți păstreze ustensilele de bucătărie, tacâmurile și alte obiecte mici bine separate și ușor de găsit.

5. Depozitează vertical

Organizarea verticală este, în prezent, o tendință, pentru că ajută la economisirea de spațiu și la o organizare mai bună. Folosește, așadar, spațiul vertical din bucătărie pentru a depozita tăvi, tocătoare și tigăi. Poți monta suporturi speciale pe pereți sau în interiorul dulapurilor pentru a profita la maximum de întreaga suprafață a bucătăriei tale.

6. Folosește un suport pentru capace

Capacele oalelor și ale tigăilor pot fi greu de depozitat. Însă, un suport special, montat pe ușa dulapului sau pe perete, te va ajuta să le păstrezi organizate și ușor accesibile. În plus, în cazul unor renovări, va fi mult mai simplu să muți suportul cu totul, decât să iei capacele unul câte unul.


7. Pune etichete

Încă un truc eficient care poate ajuta la organizarea bucătăriei este etichetarea recipientelor și a rafturilor, astfel încât să găsești rapid ceea ce cauți și să menții ordinea. Poți opta pentru etichete autoadezive, din hârtie, sau pentru etichetele tip tablă de scris, pe care poți scrie cu cretă. Alege, deci, orice model îți dorești și notează, pe fiecare în parte, conținutul și data expirării.

8. Investește în mobilier multifuncțional

Dacă ești în perioada renovărilor sau planifici să îi dai un suflu nou bucătăriei tale, schimbarea mobilei poate fi o idee bună. Noi îți recomandăm să optezi pentru mobilier multifuncțional, cum ar fi insulele de bucătărie sau mesele pliante, care te ajută să economisești spațiu și să ai mai mult loc pentru organizare.

9. Utilizează cârlige și suporturi magnetice

Cârligele și suporturile magnetice sunt excelente pentru a depozita ustensilele, cuțitele și alte obiecte mici pe care le folosești frecvent, la gătit. Montate pe perete sau pe partea interioară a ușilor dulapurilor, acestea te vor ajuta să economisești spațiu pe blat și în sertare. De asemenea, dacă utilizezi astfel de organizatoare vei putea să ai acces mai rapid la instrumentele de care ai nevoie, fără a fi nevoie să le cauți în dulap.


10. Donează sau reciclează

Pe lângă sfaturile deja prezentate, poate cel mai important pas pentru organizarea bucătăriei tale este să scapi de obiectele pe care nu le folosești sau pe care le ai în dublu exemplar. Donează sau reciclează ustensilele, aparatele și vasele de bucătărie de care nu mai ai nevoie, pentru a face loc lucrurilor pe care le folosești zilnic.

Așadar, organizarea bucătăriei poate fi o treabă simplă, dacă respecți câțiva pași ușor de aplicat. Planifică-ți câteva ore într-un weekend pentru a face asta și vei vedea cum locuința ta se transformă într-una mult mai ordonată.

Sursă foto: Shutterstock

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI