Bucătărie în stil rustic – Decor pentru o căsuță de vacanță

Bucătărie în stil rustic – Decor pentru o căsuță de vacanță

Când visezi la o căsuță de vacanță, îți imaginezi un loc de refugiu confortabil și primitor, cu o bucătărie în stil rustic.


Un design de bucătărie în stil rustic poate adăuga farmec și căldură acestei atmosfere, transformând bucătăria în centrul vieții sociale din casa ta de vacanță. Aceste câteva idei creează bucătărie în stil rustic care îmbină aspectul tradițional cu confortul modern.

Culori naturale și pământii

Paleta de culori pentru o bucătărie rustică ar trebui să includă nuanțe de maro, ocru, verde-oliv, și griuri deschise. Aceste culori vor crea o atmosferă naturală și primitoare.

Mobilier din lemn

Lemnul este un element de bază în stilul rustic. Alege mobilier cu finisaje de lemn natural sau lăcuit în culori deschise. O masă de lemn rustică și scaune confortabile pot fi elemente centrale ale bucătăriei.


Blaturi din piatră sau lemn

Blaturile din bucătărie pot fi confecționate din lemn masiv sau piatră, oferind durabilitate și un aspect autentic. Blaturile de lucru din lemn pot prezenta o finisare ușor rustică, iar cele din piatră pot adăuga un contrast frumos cu mobilierul.

Dulapuri deschise

Dulapurile cu uși din sticlă sau dulapuri deschise pot expune vesela și ustensilele de bucătărie. Acest lucru adaugă farmecul unui aspect rustic și încurajează un aer deschis și primitor.

Elemente de fier forjat

Elementele de fier forjat, cum ar fi mânerele, robinetele și lustrele, pot adăuga un aspect autentic și rustic bucătăriei tale.


Plante de interior

Plantele de interior sau aranjamentele de flori aduc o notă de prospețime și culoare în bucătărie. Ghivecele din lut sau din ceramică se potrivesc perfect stilului rustic.

Tigăi și vase de culoare neagră sau cupru

Vasele de gătit din fontă, cupru sau ceramică neagră pot fi expuse sau agățate pe perete, oferind o notă de autenticitate bucătăriei tale.

Plăci de piatră sau cărămidă

Plăcile de piatră sau cărămizile pot fi folosite pentru acoperirea pereților sau podelei pentru a adăuga un aspect tradițional și robust.


Lumină naturală și iluminare ambientală

Ferestrele mari și iluminarea ambientală caldă sunt cheia unei bucătării rustice. Aceste elemente accentuează farmecul spațiului și creează o atmosferă primitoare.

Decor minimalist

Păstrează decorul simplu și autentic, evitând supraaglomerarea. Câteva elemente decorative cum ar fi țesături rustice, farfurii decorative sau câteva obiecte de colecție pot oferi un farmec rustic autentic.

O bucătărie în stil rustic poate oferi confort și farmec unei case de vacanță.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI