3 Sfaturi de aur de care trebuie să ții cont înainte de plantare

3 Sfaturi de aur de care trebuie să ții cont înainte de plantare

Ce trebuie să faci înainte de plantare: Este ușor să te apuci de treabă când te afli în fața unui spațiu mare, care are nevoie de multe plante, fructe și legume. Cu toate acestea, dacă ești prea grăbit, ai putea regreta mai târziu.


Aceste sfaturi de aur trebuie să fie incluse și în rutina ta atunci când vine vorba de pregătirea pământului pentru noua recoltă.

Elimină buruienile și semințele lor

Cea mai eficientă modalitate de a scăpa de buruieni, dar și de semințele acestora este să sapi în mod repetat pământul. Săparea repetată este ideală pentru suprimarea buruienilor, pe măsură ce germinează, astfel încât acest lucru le reduce mult numărul.

În primul rând, dacă zona în care vrei să plantezi au fost multe buruieni, este bine să le scoți pe toate. Apoi, după ce ai săpat, lasă stratul gol cel puțin trei săptămâni înainte de a te gândi să plantezi ceva. În aceste săptămâni, numeroase semințe de buruieni, care anterior eram în stare vegetativă în pământ, vor germina. Ele vor germina destul de repede deoarece pământul a fost săpat și, în acest fel, vei putea să le scoți.


Dacă procedezi în acest fel în primele săptămâni de realizare a stratului, vei putea elimina majoritatea semințelor vegetative de buruieni, înainte de a planta, și astfel îngrijirea ulterioară va fi mult mai ușoară.

Fertilizează pământul

Pământul poate fi sărac în nutrienți, așa că introdu mai mult bălegar bine putrezit sau compost de grădină pentru a ameliora structura și fertilitatea lui.

Lucrează cu furca pe toată suprafața stratului pentru a te asigura că acesta este săpat și aerisit. Perioada cea indicată pentru ameliorarea solului este înainte de plantare.


Măsoară pH-ul

Dacă nu ești sigur de valoarea pH-ului, este un moment bun să îi determini această valoare. Majoritatea plantelor erbacee cresc perfect în orice soluri, cu excepția celor total nefavorabile, dar este bine să verifici. Dacă intenționezi să plantezi o tufă în sol, cunoașterea pH-ul este de real folos ca să știi ce să cultivi.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI