3 Sfaturi de aur pentru a te bucura de un sol mai sănătos

3 Sfaturi de aur pentru a te bucura de un sol mai sănătos

Este ușor să te apuci de treabă atunci când te bucuri de un sol mai sănătos, pregătit pentru plante noi și pentru o cultură bogată și roditoare.


Înainte de a începe să plantezi, este important să pregătești pământul pentru noile culturi ce vor urma plantate. În acest fel, te vei asigura că acesta este fertilizat, bogat în nutrienți folositori pentru plantele pe care urmează să le pui aici.

Scoaterea rădăcinilor

După ce ai pregătit solul și acesta este bine fertilizat, poate fi un loc ideal pentru orice buruiană dăunătoare. Ai grijă să nu permiți acest lucru.

Pentru ca plantele să supraviețuiască și să se dezvolte sănătos, este important să sapi în zona cu furca foarte atent, scoțând cu grijă cât mai multe buruieni intacte cu rădăcinile lor. Este important să elimini toate rădăcinile și alte fragmente, fiindcă multe au capacitatea de a forma noi plante, dacă sunt lăsate în pământ.


Afânarea pământului

Pământul, mai ales cel de sub un gazon foarte folosit, devine adesea compact. Lucrează la o adâncime cel puțin egală cu lățimea lamei unui hârleț, preferabil mai mare, astfel încât să sfărâmi bucățile dure care s-au format.

Dacă pământul la suprafață este afânat, ai grijă să nu aduci solul de dedesubt la suprafață.

Pământul lutos

Dacă pământul din grădina ta este lut greu, încearcă să sapi intens și să te ocupi de el când vremea și solul nu sunt prea umede. În acest fel, solul va deveni foarte compact. Sapă cat poți de mult cu furca, nu cu hârlețul. Hârlețul poate cauza tasarea solului la margine.


Sfaturi prețioase pentru planificarea corectă a grădinii cu legume

Cum sa cresti cel mai bun si aromat ardei gras in propria gradina

Sfaturi de aur pentru a crește roșii cărnoase și frumoase în ghiveci

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI