4 idei de amenajare a băii cu piatră naturală. Așa poți avea o baie elegantă și modernă

Amenajarea băii este esențială pentru a crea un spațiu în care să te simți confortabil și relaxat. Într-adevăr, baia modernă de astăzi are funcționalități mult mai avansate comparativ cu cele din trecut, iar designul și calitatea sunt la standarde foarte înalte. Dacă te hotărăști să îți amenajezi baia pe cont propriu, iată câteva idei pentru a crea un decor original și cât mai atrăgător. Multe persoane optează pentru piatra naturală, iar noi venim cu sfaturi de amenajare:


Idei de amenajare a băii cu piatră naturală

Baia este încăperea din locuință unde evadăm câteodată, așadar este important să fie amenajată în mod funcțional, dar și estetic. O baie modernă are cu totul alt vibe față de cele de acum 20 de ani. În prezent, se folosesc produse de calitate, oricât de pretențioase ar fi acestea.

Sunt persoane care aleg să apeleze la un decorator specializat, dar puteți obține și singuri o amenajare de succes, cu ajutorul unor idei fantastice, care îți vor transforma baia într-un mediu relaxant și spectaculos.

Marmură

Dacă vă doriți ceva rezistent și de lungă durată, specialiștii recomandă mereu piatra naturală la baie. Acesta nu poate fi egalată cu alte materiale și poate fi inclusă cu ușurință în orice stil de amenajare. În amenajările moderne, piatra naturală poate da afectul de baie luxoasă. Cea mai apreciată dintre toate este marmura. Este un material rezistent, găsiți o varietate mare de modele, iar culorile și designul o transformă într-un element ideal.


baie marmura
sursa foto: PIATRAONLINE

Travertin

Travertinul peach este o alegere excelentă pentru amenajarea băii, aducând un aspect elegant și cald. Iată câteva idei pentru a crea un design de baie cu travertin peach:

Folosește plăci de travertin peach pentru a acoperi pereții și podeaua băii. Aceasta va crea un aspect unitar și elegant. Poți opta pentru plăci de dimensiuni mari pentru a minimiza liniile de îmbinare și a da impresia de spațiu mai mare.

Travertinul necesită o întreținere regulată pentru a-și menține frumusețea. Asigură-te că folosești produse de curățare potrivite pentru piatră naturală și sigilează periodic travertinul pentru a preveni petele și deteriorarea.


travertin
Sursa foto: PIATRAONLINE

Granit

Granitul este, într-adevăr, un material foarte versatil și durabil, utilizat pe scară largă atât în interior, cât și în exterior. Datorită proprietăților sale fizice și estetice, granitul este o alegere populară pentru amenajarea băilor.

Granitul este compus predominant din cuart, feldspat și mica, ceea ce îi conferă duritatea și rezistența sa distinctivă. Este extrem de rezistent la erodare, zgârieturi, căldură și impact, făcându-l ideal pentru suprafețe de lucru și pavimente. Granitul este adesea folosit pentru blaturi datorită rezistenței sale la zgârieturi și căldură.

Granit
Sursa foto: algabeth.ro

Steatit

Steatitul, cunoscut și sub denumirea de piatră de săpun, este o piatră naturală cu caracteristici unice care o fac ideală pentru o varietate de aplicații interioare. Steatitul este compus predominant din magneziu și silicat de talc, ceea ce îi conferă o textură netedă și catifelată.


Duritatea steatitului poate varia, dar în general este mai moale decât granitul sau marmura. Este dens și non-poros, ceea ce îl face rezistent la pete și bacterii.

steatit
Sursa foto: stona.ro

Sursa foto: Pexels, Piatraonline.ro, mathaus

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI