4 Sfaturi practice pentru intretinerea corecta a electrocasnicelor

0
340
curatarea cuptorului

4 Sfaturi practice pentru intretinerea corecta a electrocasnicelor

Descopera aceste sfaturi utile pentru a sti cum trebuie facuta intretinerea corecta a electrocasnicelor.


Electrocasnicele sunt echipamente necesare si destul de costisitoare pentru casa noastra. Pentru ca durata lor de viata sa fie cat mai mare, descopera cum sa asiguri o functionare fara probleme a electrocasnicelor cu ajutorul acestor sfaturi practice.

Astazi am pregatit pentru voi 4 sfaturi practice care sa va ajute sa intretineti corect electrocasnicele.

Electrocasnicele din bucatarie au nevoie de curatare constanta

Bucataria este spatiul care se murdareste cel mai repede, asa ca devine si locul ce trebuie curatat cel mai des. De aceea, unul dintre secretele intretinerii corecte ale electrocasnicelor este curatarea lor constanta. In acest fel, vei reusi sa le maresti durata de viata si sa eviti ca aceste electrocasnice sa prinda mirosuri neplacute sau chiar sa se strice din cauza murdariei acumulate.


Foloseste produse bio pentru a curata electrocasnicele

Chiar si cel mai bun cuptor electric are nevoie de curatare in profunzime cu astfel de produse bio pentru a te asigura ca el functioneaza corect.

O reteta ideala pentru a curata cuptorul, frigiderul sau aragazul este cea realizata din apa calduta, bicarbonat de sodiu si putin otet. Otetul ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute, iar combinat cu bicarbonatul de sodiu va curata orice tip de electrocasnic.

De exemplu, filtrele hotei de bucatarie se curata intr-un amestec de apa calduta si bicarbonat de sodiu. Pentru a curata mai bine cuptorul cu microunde, adauga intr-un bol o parte de otet si trei parti de apa, apoi porneste cuptorul cu microunde pentru doua sau trei minute, la temperatura maxima. Vaporii care se formeaza vor ajuta la curatarea mai rapida a cuptorului cu microunde.


Atunci cand le cureti de murdarie, nu uita sa folosesti si produse pentru igienizarea eficienta a acestor aparate. De exemplu, un astfel de dezinfectant pentru masina de spalat va pastra masina nu doar curata, ci si fara bacterii.

 Pastreaza condiile prielnice pentru electrocasnicele tale

Temperatura, umezeala si conditiile de pastrare sunt foarte importante pentru a pastra electrocasnicele in conditii cat mai bune.

Electrocasnicele trebuie pastrate in conditii optime de temperatura si umezeala pentru ca ele sa reziste cat mai bine pe o perioada mare de timp. Nu depozita aparatura in alte camere in care temperaturile sunt scazute sau unde umezeala este mult prea ridicata.


Tine cont de instructiunile de utilizare

Majoritatea persoanelor trec peste acest aspect, insa cele mai bune sfaturi de pastrare ale electrocasnicelor sunt trecute in manualul lor de utilizare. Fie ca vorbim de solutiile potrivite de curatare sau de materialele folosite, tine cont de instructiunile pe care le gasesti in manualul de utilizare.

Mai mult decat atat, aparaturile au nevoie de verificari periodice. In aceste manuale de utilizare vei gasi sfaturile cele mai potrivite pentru a verifica aparatura constant.

sursa foto: Pixabay