5 Modalitati de prepararea a cafelei – Fa-ti dimineata mai frumoasa!

5 Modalitati de prepararea a cafelei – Fa-ti dimineata mai frumoasa!

Cafeaua de dimineata face parte din ritualul la care multi dintre noi nu renunta atat de usor. Ce faci atunci cand te-ai plictisit de cafeaua ta obisnuita si vrei sa incerci ceva nou?


In intreaga lume exista o multime de modalitati diferite pentru a prepara cafeaua de dimineata. Afla care sunt acestea si alege gustul si aroma care iti vor face dimineata mai frumoasa!

1. Cafeaua la ibric

Am inceput cu aceasta metoda de preparare a cafelei pentru ca este cea mai populara. Cafeaua la ibric se prepara folosind o cafea fina, macinata.

Mod de preparare: Intr-un ibric se pun 250 de ml de apa. Dupa ce apa incepe sa fiarba, se pun 2 lingurite cu varf de cafea si o lingurita de zahar. Dupa ce cafeaua incepe sa se umfle, se stinge focul si apoi se lasa cafeaua acolo, acoperita, timp de cateva minute.


Se toarna apoi cafeaua in cesti si se adauga lapte, dupa preferinte.

2. Cafeaua la filtru

Cafeaua la filtru se prepara cu ajutorul unor astfel de cafetiere cu filtru. Filtrele de cafea au oprire automata dupa 30 de minute, pentru a economisi energia, sistem anti-picurare, dar si functie de Aroma twister pentru un gust intens.

Mod de preparare: Pentru cafeaua la filtru, se folosesc aproximativ 60 de grame de cafea la 1 litru de apa. Atunci cand vrei sa modifici cantitatea de apa, modifici proportional si cantitatea de cafea. Astfe, la 500 de ml de apa se vor folosi 30 de grame de cafea.


3. Cafea Moka

Pentru a prepara aceasta cafea se folosesc un ibric Moka. Acest ibric se pune pe aragaz si se prepara cafeaua pe principiul utilizarii apei sub presiune.

Amestecul de apa si abur atinge o temperatura de peste 100 de grade Celsius. Datorita acestui lucru, se permite extragerea mai eficienta a cofeinei si a aromelor din cafeaua macinata.

Mod de preparare: La 250 de ml de apa se folosesc 20 de grame de cafea. Pentru o aroma si mai intensa, folositi boabe de cafea pe care le macinati pe loc.


In partea de jos a ibricului adaugati 250 de ml de apa fierbinte, iar deasupra asezati sita si in sita puneti cafeaua macinata. Scuturati cu grija pentru a se uniformiza si nivelati cafeaua cu o lingurita, fara sa apasati.

Infiletati partea de sus si asezati ibricul Moka pe aragaz, la foc mediu. Cand apa incepe sa fiarba, ibricul se ridica foarte incet de pe aragaz. Aveti grija deoarece ibricul se incalzeste foarte tare pe sursa de caldura.

4. Cafea turceasca, la nisip

Turcii folosesc cafea macinata pe loc pentru a pregati o bautura cu aroma intensa.

Mod de preparare: Cafeaua la nisip se prepara intr-un cazan de cupru umplut cu nisip. Aici se aseaza un ibric de arama, iar in ibric se adauga apa calduta si doua lingurite de cafea, dar si una de zahar.

Apoi, se misca ibricul pe nisipul fierbinte pana cand cafeaua fierbe. Cand este gata, cafeaua se pune imediat intr-o ceasca pentru a pastra caimacul (acea spuma care se formeaza la prepararea cafelei).

5. Espresso

Pentru espresso poti folosi unul dintre aceste aparate speciale. In aceste aparate pui boabele de cafea, iar ele se ocupa atat de macinare, cat si de prepararea unei cafele delicioase, printr-o singura atingere.

Espresso este cea mai comuna si cea mai eficienta bautura pe baza de cofeina care exista. Este aromata si se consuma, de regula, fara zahar si fara lapte pentru a simti gustul si aroma intensa.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI