5 Trucuri de aur pentru îngrijirea plantelor cățărătoare astfel încât ele să înflorească bogat

5 Trucuri de aur pentru îngrijirea plantelor cățărătoare astfel încât ele să înflorească bogat

Despre îngrijirea plantelor cățărătoare.


Am pregătit pentru tine câteva trucuri pentru a îngriji plantele cățărătoare, astfel încât ele să se dezvolte bogat și sănătos.

De la plantele cățărătoare pe care le poziționezi în ghivece, până la acelea pe care le plantezi în solul de lângă casa ta – astfel încât ele să se cațere pe zid -, toate au nevoie de îngrijire.

Înclinarea corectă a plantelor cățărătoare

După ce plantă a fost sădită, este important să o înclin corect. Acest lucru se face cu aproximativ 45 °, sprijinindu-l că trezit, dacă este o plată de cățărare pe un perete, astfel încât ea să crească în direcția corectă. Ai mare grijă ca tulpinile să nu ajungă în contact cu suprafața pământului.


Distanța plantării față de un gard

Tot atunci când vine vorba de plantare, există o anumită distanță corectă pe care să o ai față de un gard.

Când plantele cățărătoare și tufele de zid sunt sădite lângă un gard, distanța față de el trebuie să fie de 45 cm. Astfel, vei da plantelor posibilitatea să crească în direcția lui, iar dirijarea va fi mult mai ușoară.

Legarea plantelor

Desfășoară cât mai bine lăstarii existenți, pentru a asigura din start o bună acoperire.


Lăstarii tineri trebuie atașați de suport, folosind sârmă acoperită cu spumă poliuretanică, sfoară moale sau legături fabricate. Fiecare legătură trebuie făcută cu mare grijă, fiindcă lăstarii tineri sunt foarte sensibil și ușor de deteriorat.

Lăstarii plante cățărătoare sunt moi, dar tulpinile mai bătrâne pot fi fragile, așa că este important să îi legi când sunt tineri.

Grijă cu plantele cumpărate!

Plantele cățărătoare sunt deseori înfășurate cu plasă sau atașate de o structură când le cumperi. Este mai ușor să le îndepărtezi înainte de a sădi planta în pământ. Deseori, aceasta este o treabă complicată, de durată și ce necesită răbdare.


Thunbergia sau Suzana cu ochi negri, o plantă cățărătoare deosebită, colorată

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI