Thunbergia sau Suzana cu ochi negri, o plantă cățărătoare deosebită, colorată

Thunbergia sau Suzana cu ochi negri, o plantă cățărătoare deosebită, colorată

Thunbergia sau Suzana cu ochi negri este o plantă cățărătoare colorată, o plantă care are creștere rapidă și poate ajunge până la 3m înălțime.


Ea este decorativă prin florile frumoase, poate fi cultivată în grădină sau în containere și își are originile în Africa orientală și australă.

Florile acestei plante sunt mari, solitare, în formă de pâlnie, albe sau galbene cu gâtul de culoare cafenie negricioasă.

Când înflorește Thunbergia sau Suzana cu ochi negri

Planta ne încântă cu florile frumoase din luna iunie până în luna octombrie. Înflorirea are loc de la sfârșitul primăverii în unele cazuri, mai ales dacă vorbim despre zonele mai calde din țară.


Îngrijirea acestei frumoase flori

În ceea ce privește îngrijirea, planta are nevoie de un sol bine drenat, reavăn, cu fertilitate ridicată și cu un pH neutru.

În general, această floare este destul de sensibilă, gingașă. Are nevoie de un sol fertil, așa cum vă povesteam și mai sus. De asemenea, planta are nevoie și de un spațiu cu soare pentru ca ea să crească frumos și sănătos.

Cu toate acestea, plantă poate să tolereze și spațiile cu o oarecare umbră. Nu suportă curenții puternici de aer, astfel încât trebuie să o poziționezi într-un loc bine adăpostit.


Cultura acestei flori

Planta trebuie semnată în luna martie în condiții de seră sau răsadniță caldă, cel mai bine direct în ghivece.

Întrucât planta este foarte sensibile la făinare și păianjen, se vor lua toate măsurile de prevenire a acestor dăunători.

Planta are nevoie să fie odată în mod regulat, știind use că uscăciunea favorizează dăunătorii specificați.


Dacă vrei ca ea să îți înfrumusețeze cu adevărat spațiul, alege să o cultivi în ghivece mai mari, ea fiind foarte apreciat în decorul balcoanelor și teraselor.

Cum să introduci plante noi în design-ul actual al gospodăriei tale

Cum să faci o reevaluare rapidă a grădinii înainte de începerea sezonului

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI