5 Trucuri pentru ca plantarea în ghivece să fie cu adevărat aspectuoasă

5 Trucuri pentru ca plantarea în ghivece să fie cu adevărat aspectuoasă

Plantarea în ghivece: După ce ai ales ghivecele potrivite este momentul sa te ocupi de plantare, cea mai captivantă parte, dar folosindu-te de aceste 5 trucuri utile.


Alegerea cu grijă a plantelor

Expunerea propriilor vase este ceva minunat și poți realiza exact ce îți place în materie de combinații de culori, dar nu uita să verifici cum va arăta fiecare plantă pe care dorești să o incluzi în decorul tău.

Atunci când planta este complet crescută și înflorită, trebuie să iei în considerare înălțimea acesteia, lărgimea ghiveciului, dar și cat este de luminoasă planta. Dacă este necesar, corectează aranjamentul acum decât mai târziu pentru a obține design-ul dorit.

Crește nivelul de umiditate – Plantarea în ghivece

Poți opta pentru hidrogel horticol sau agricol granulat. Aceste granule care rețin umezeala ajută planta să nu sufere de lipsa apei o perioadă mai lungă de timp.


Acest lucru este avantajos dacă ești plecat la serviciu toată ziua. Urmează instrucțiunile cu privire la cantități și nu fi tentat să adaugi mai mult decât se precizează. În caz contrar poți crea un efect de vulcan deoarece granulele absorb apa și expandează.

Un alt truc este de a hidrata bine cristalele și apoi le poți adăuga în compost. Astfel, ele se vor distribui mai uniform. Cristalele uscate au tendința să cadă mai ușor la fundul vasului.

Prin udare, granulele devin de 30 de ori mai mari.


Top 4 sfaturi pentru ca plantarea în ghivece să fie făcută corect

Alege culori calme

Poate fi minunat să ai culori impresionante, dar dacă nu ești precaut vei ajunge să ai prea multe.

Pentru un efect liniștitor, folosește fie plante cu frunziș argintiu, fie cu flori albe. Acestea sunt calmante prin ele însele, dar pot adăuga, de asemenea, un anumit contrast și o relaxare într-o schemă de culori foarte strălucitoare.

Există o gamă largă de astfel de plante pe care le poți alege. Culorile pale și albul dau o combinație calmă și plăcută.


Lucruri importante pe care trebuie să le știi despre plantarea în ghivece

Rosa ‘Hyde Hall’

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI