Top 4 sfaturi pentru ca plantarea în ghivece să fie făcută corect

Top 4 sfaturi pentru ca plantarea în ghivece să fie făcută corect

Pentru ca plantarea în ghivece să fie făcută în mod corect, urmărește aceste sfaturi pentru a vedea care sunt cerințele plantelor și de ce au nevoie ele.


Oprirea dăunătorilor

Pentru a reduce numărul unor dăunători, ca melcii, care intră prin găurile de drenaj, acoperă-le cu o plasă fină, rezistentă înainte de a adăuga cioburile de drenaj pe fundul vasului. Astfel, vei opri și alte viețuitoare de grădină mai puțin periculoase, cum sunt păduchii de lemn.

Ceramica ce este spartă – așa cum sunt ghivecele crăpate de ger – poate fi folosită ca drenaj prin plasarea câtorva astfel de cioburi pe fundul vasului cu partea convexă în sus.

Udarea ghivecelor goale

Teracota nesmălțuită absoarbe multă apă când este nouă, făcând ca plantele noi să sufere deseori de lipsă de apă aproape imediat. Udă din belșug ghiveciul gol de mai multe ori înainte de a pune compostul. Dacă este ud, nu va crea probleme.


Nu umple până la margine

Lasă cam 3 cm fără compost în partea de sus a ghiveciului. Altfel, când uzi, apa va curge afară.

Menține găurile de drenaj deschise

Pentru drenaj se pot folosi multe materiale diverse deoarece ghivecele sparte din teracotă nu sunt singura opțiune. Încearcă cu porțelan spart sau cu pietre având forme neregulate. Ai grijă să le așezi astfel încât să nu blocheze găurile prea mult.

Dacă este necesar să menții o greutate a vasului cat mai redusă, folosește cioburi din tăvi de polistiren pentru flori sau din ambalaje pentru a crea un strat de drenaj cu greutate mică. Acesta trebuie îndepărtat când ghiveciul este golit și nu lăsat în grădină, fiindcă polistirenul nu este biodegradabil și poate fi periculos pentru viețuitoarele locale din natură.


Sfaturi care te vor ajuta să crești căpșuni în ghivece – Fructe gustoase

3 Idei pentru a crește în ghivece propriile fructe sau legume

Cum putem construi ghivece suspendate cu o căptușeală corespunzătoare

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI