5 Trucuri rapide pentru a ingriji florile din apartament pe timp de iarna

5 Trucuri rapide pentru a ingriji florile din apartament pe timp de iarna

Florile din apartament au nevoie de ingrijiri speciale pe timp de iarna, dar si inainte de primul inghet. Iata ce trebuie sa faci pentru a te bucura de flori absolut superbe, indiferent de anotimp.


Plantele din interior se odihnesc pe timp de iarna, metabolismul lor incetinind si fiind mult mai relaxate. In aceasta perioada, plantele intra intr-o stare de repaus. De aceea, acum nu trebuie sa adaugam fertilizatori, nu trebuie sa le udam atat de des si nu trebuie sa le mutam locul. In acest fel, in primavara ne vom bucura din nou de plante superbe.

Pozitionarea plantelor pe timp de iarna

In ceea ce priveste pozitionarea lor, stim cu totii ca noua iarna ne place sa fie mai cald in casa. De aceea, ai grija ca plantele tale sa stea departe de caldura. Cu toate acestea, daca le tii pe langa o ferestra trebuie sa te asiguri ca nu trag curent. Poate suna putin atipic, insa si plantele pot sa sufere daca curentul ajunge la ele. De asemenea, ai grija ca frunzele sa nu atinga ferestrele reci. Ele pot sa sufere de soc termic in caz contrar.

Pentru o ingrijire in plus, poti pune un suport din polistiren sub ghiveci. In acest fel, te vei asigura ca nici partea de jos nu este prea rece pentru plantele tale.


Ingrijirea plantelor pe timp de iarna

Atunci cand vorbim de ingrijirea acestor plante, iarna evita sa le pui fertilizator sau sa umbli la pamantul lor. De asemenea, atunci cand vorbim de apa, aceasta se administreaza mult mai rar. Verifica substratul si ai grija ca acesta sa fie reavan.

Pentru a le feri de aerul uscat din apartament, pulverizeaza florile cu apa o data pe saptamana. Ai grija ca apa folosita sa fie la temperatura camerei.

Tu ce trucuri folosesti pentru a te bucura de flori superbe primavara, dupa o iarna lunga?


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI