Ce trebuie sa stii inainte de a incepe renovarea unei bai de apartament

Ce trebuie sa stii inainte de a incepe renovarea unei bai de apartament

Descoperi cum poti incepe cu dreptul renovarea unei bai de apartament. Cu totii stim ca procesul de renovare al unei incaperi sau al unui intreg apartament nu este deloc usor. Ai nevoie de timp, buget, dar si de rabdare pentru a finisa proiectul asa cum iti doresti. De aceea, astazi iti oferim cateva sfaturi de care sa tii cont inainte de a incepe renovarea unei bai de apartament.


Daca vrei sa ii oferi baii tale un aspect nou, fresh, insa nu stii cu ce ar trebui sa incepi, sfaturile din acest articol iti vor fi de mare folos.

1. Alege o renovare de la zero

Stiti vorba aceea: „Ce-i facut e bun facut”. Aceasta zicala se aplica si atunci cand vine vorba de renovarea apartamentului sau renovarea unei singure incaperi. Daca ai decis sa renovezi, fa-o de la zero pentru a te bucura de rezultate uimitoare.

Inainte de a te apuca de zugravit, verifica unele degradari de pe pereti si ia in considerare indreptarea acestora. Aspectul final va fi unul cu totul si cu totul diferit daca peretii sunt drepti, iar lavabila se va aplica mult mai usor si se va vedea mai frumos.


2. Inlocuiesti instalatia sanitara atunci cand alegi renovarea unei bai

Poate fi mult mai rapid sa zugravesti baia si sa obtii un look nou, insa instalatia sanitara veche iti poate da batai de cap.

Alege astfel de vase wc noi, inlocuieste tevile vechi si, in acest fel, nu va mai trebui sa revii asupra renovarii e la zero a baii tale timp de peste 10-15 ani de zile.

3. Ia in calcul anumite autorizatii de care ai nevoie

Daca vrei sa schimbi instalatia sanitara sau sa revopsesti peretii, nu ai nevoie de autorizatie. Daca vrei sa faci schimbari care modifica structura de rezistenta a blocului, atunci vei avea nevoie de autorizatie de constructie sau aprobare.


renovarea unei bai

4. Fa-ti o lista cu schimbarile pe care le vrei

Inainte de a te apuca de renovare, fa-ti o lista cu schimbarile pe care le vrei in baia ta. De exemplu, daca vrei sa inlocuiesti cada cu astfel de cadite de dus sau daca vrei o cada de alta forma, prezinta-i aceste dorinte firmei de constructii cu care urmeza sa lucrezi.

In acest fel, ei vor fi pregatiti din timp si vor sti ce sfaturi sa iti dea pentru ca tu sa duci la bun sfarsit proiectul.

5. Alege gresia si faianta in detrimentul altor materiale

Gresia si faianta sunt materiale indispensabile atunci cand vine vorba de baia ta. Sunt usor de curatat, rezistente pe termen lung, dar au si o rezistenta ridicata la temperaturile mari care se regasesc in bai.


Mai mult decat atat, aceste materiale nu se pateaza usor si sunt accesibile ca pret. Se gasesc in diferite dimensiuni, forme si culori si pot fi alese in functie de preferintele pe care le ai.

sursa foto: pexels.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI