Utilizari interesante si surprinzator de eficiente ale prafului de copt

Utilizari interesante si surprinzator de eficiente ale prafului de copt

Un ingredient ce se gaseste in orice gospodarie si ale carui utilizari pot fi eficiente in casa ta. Descopera beneficiile prafului de copt pentru a putea sa profiti si tu de ele.


Praful de copt este un produs ce ajuta la cresterea aluaturilor pentru paine, prajituri, dar si pentru alte preparate.

Acest praf de copt este, de fapt, bicarbonat de sodiu amestecat cu amidon si cu alte cateva substante acide. Se foloseste in prajituri, de cele mai multe ori impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Cu toate acestea, praful de copt are si alte utilizari interesante

Utilizari interesante alte prafului de copt

Praful te copt te ajuta sa inlaturi de pe maini mirosurile neplacute si persistente de peste, usturoi sau alte mirosuri.


De asemenea, acest praf poate fi folosit cu succes pentru a spala tigaile si oalele. Cele ce au murdarie persistenta pot fi curatate cu ajutorul prafului de copt. Poate fi utilizat si pentru a curata cuptorul cu microunde.

Daca vrei sa scapi definitiv de urmele de pe covoarele tale, prepara o pasta. Foloseste putin praf de copt si apa calduta pentru a prepara aceasta pasta. Apoi, foloseste-o pentru a curata covorul. Este o metoda eficienta si foarte buna de a scapa de murdaria de pe covor.

Invata sa folosesti, in moduri diferite si utile, bicarbonatul de sodiu

Cu ajutorul unui amestec realizat din praf de copt, sare si apa calda poti sa cureti si obiectele din argint. Fie ca vorbim de tacamuri sau de bijuteriile tale frumoase, foloseste praful de copt pentru a prepara aceasta solutie rapida si foarte eficienta.


In bucatarie, rosturile faiantei si gresiei pot fi curatate cu putin praf de copt si apa calduta. Foloseste apoi o periuta de dinti pentru a curata cu grija aceste spatii.

Tu cum mai folosesti praful de copt in gospodarie?

sursa foto: Pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI