Zatul de cafea si impresionantele utilizari ale acestuia in gospodaria ta

0
880
zatul de cafea

Zatul de cafea si impresionantele utilizari ale acestuia in gospodaria ta

Zatul de cafea se gaseste in orice gospodarie. Cu toate acestea, nu multe persoane cunosc intrebuintarile diferite si benefice ale acestuia.


Data viitoare cand prepari cafea, ai grija sa pastrezi zatul si foloseste-l si tu in casa ta. Fie ca vorbim de cosmetica, de ingrijirea casei sau de gradinarit, acest zat de cafea este un ingredient benefic in orice casa.

Inspira-te din ideile de aici pentru a nu mai arunca zatul si pentru a il utiliza in o multime de intrebuintari utile si eficiente.

Cum utilizezi acest zat de cafea in cosmetica

Zatul de la cafea poate fi folosit ca exfoliant pentru piele. Ai grija ca acesta poate sa lase urme pe cada. De aceea, este bine sa folosesti o folie protectoare.


Este ideal pentru a iti exfolia pielea inainte sa folosesti autobronzant, dar si ca exfoliant lunar pe care sa il utilizezi pentru a avea pielea mai catifelata.

Utlizarea zatului de cafea pentru a indeparta atacatorii

Atacatorii din gradina ta, precum pisicutele sau iepurii pot fi indepartati cu ajutorul zatului de cafea. Acest zat de cafea se presara la baza florilor, legumelor sau fructelor tale.

Nu doar ca apara florile, dar si ajuta solul pentru ca ii ofera o multime de substante nutritive.


De aceea, zatul de cafea poate fi folosit si ca fertilizator atat pentru florile din curte, dar si florile din ghiveci.

Ascunde mirosul neplacut cu zatul de cafea

Mirosul neplacut din frigiderul tau poate fi indepartat cu ajutorul zatului de cafea. Pune pe o farfurioara zat de cafea care deja s-a racit si pune farfuria in frigider. Aceasta va indeparta mirosurile neplacute.

Este o idee excelenta deoarece cafeaua neutralizeaza mirosurile. De aceea, in parfumerii vei vasi cateva bobite de cafea pe care sa le mirosi dupa ce ai mirosit un parfum pentru a nu confunda diferitele arome.