Care e cea mai sanatoasa modalitate de a gati si consuma ouale
Ouale, aceste alimente care se gasesc usor, sunt bogate in nutrienti si le consumam mereu. Iata care este cea mai sanatoasa modalitate de a le gati si consuma pentru a te bucura in totalitate de beneficiile uimitoare ale acestora.
Ele sunt bogate in proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase, dar si o multime de alti nutrienti. Le consumam la micul-dejun, in omleta sau prajite, dar le adaugam si intr-o multime de prajituri. Cu toate acestea, pentru a ne bucura in totalitate de nutrientii si beneficiile lor, ouale trebuie consumate intr-un anumit fel.
Aceste alimente pot fi gatite fierte, moi sau tari, in functie de preferintele pe care le ai, dar si coapte in cuptor sau preparate la microunde.
De la oua fierte, posate, prajite, oua coapte sau facute omleta, poti alege modalitatea preferata de a consuma oua. Exista persoane care consuma si ouale crude, adaugate in diferite shake-uri sau consumate ca atare, pentru a se bucura de detoxifierea pe care aceasta dieta o ofera organismului.
Daca tii post, ti-am pregatit si o lista cu metode excelente de a inlocui ouale: cu ce putem inlocui ouale – Alternative perfecte pentru perioada postului.
Care e cea mai sanatoasa modalitate de a gati si consuma aceste alimente
Proteinele din oua devin mult mai usor de digerat pentru organism daca aceste alimente sunt gatite. Cu toate acestea, ouale prajite in ulei nu sunt tocmai o varianta sanatoasa pentru organismul nostru.
Mai mult decat atat, ouale sunt o sursa importanta de biotina (vitamina B7). Atunci cand sunt consumate crude, organismul nu poate folosi cantitatea de biotina din oua, aceasta devenind aproape irelevanta. Daca sunt gatite, cantitatea de biotina este mai usor de absorbit de catre organism.
Tu cum preferi sa consumi aceste alimente gustoase si sanatoase?
sursa foto: Pexels