3 Idei si lucruri pe care trebuie sa le stii despre afacerile cu fonduri europene

3 Idei si lucruri pe care trebuie sa le stii despre afacerile cu fonduri europene

Visul oricarui angajat este sa aiba propriul business, insa acest lucru este dificil atunci cand ai un buget limitat. Cu toate acestea, exista si alte optiuni, cum este accesarea unor fonduri europene.


In ultima perioada, tot mai multe persoane doresc sa paseasca in afara zonei de confort si sa isi extinda optiunile. Perioada pandemiei ne-a facut sa ne dam seama ca suntem mai puternici decat credeam si ca putem face mult mai multe lucruri. De aceea, zona antreprenoriatului este acum vizitata de tot mai multi romani.

Acest lucru este foarte bun, insa bugetul limitat ne poate impiedica sa ne indeplinim visele. Cand este vorba de buget, multe persoane se lasa descurajate din cauza lipsei optiunilor.

Am pregatit pentru tine 3 sfaturile utile si idei de afaceri ce te vor ajuta sa pornesti pe acest drum.


Tipuri de fonduri de finantare

In Romania, finantarile se fac prin Fondurile Europene Structurale si de Investitii (ESI).

Acestea se impart in: Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), Fondul de Coeziune (FC), Fondul Social European (FSE), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM). Pe langa acestea, finantarile se mai fac si prin subventii oferite de Fondul European pentru Garantare Agricola (FEGA).

Finantarile pot fi primite de tinerii ce pornesc la drum cu un Start-Up, cercetatori, agricultori, ONG-uri, intreprinderi mici, dar si autoritatile publice.


Cum accesezi fondurile europene

Pentru a accesa aceste fonduri, trebuie sa tii cont de cativa pasi esentiali. In primul rand, trebuie sa pregatesti o idee de afaceri pe care sa o dezvolti cu ajutorul unui plan de afaceri. De asemenea, in acest plan trebuie sa incadrezi si dezvoltarea unei strategii pe termen lung. Include aici idei pentru promovarea afacerii, dar si alternative pentru campaniile de marketing ce ar putea sa nu functioneze.

Urmatorul pas consta in pregatirea dosarului si documentatiei necesare pentru dosarul tau de finantare. Apoi, depunerea proiectului si implementarea acestuia sunt urmatorii pasi ce trebuie sa ii urmezi.

Idei de afaceri finantate cu fonduri europene

Descopera, in articolul urmator, cateva idei utile de afaceri cu fonduri europene. Poti alege de la un Start-Up in IT pana la o ferma cu produse bio, dar si o patiserie, un salon de infrumusetare sau un atelier de imbracaminte. Cel mai important lucru este sa alegi o idee de afaceri care te pasioneaza pentru ca munca devine mai placuta atunci cand iti place ceea ce faci.


Daca ai o specializare in contabilitate, economie sau educatie, te poti folosi de acel lucru pentru a implementa o idee si dezvolta o afacere profitabila.

Accesarea fondurilor europene poate fi un proces de durata, insa merita sa investesti in el efort si timp.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI