Spații mici, posibilități mari: Cum să amenajezi un balcon mic de apartament

Spații mici, posibilități mari: Cum să amenajezi un balcon mic de apartament

Chiar și cel mai mic balcon al unui apartament poate deveni un colț confortabil și plin de farmec, cu puțină creativitate și atenție la detalii.


Iată câteva idei inspirate pentru amenajarea unui balcon mic, transformându-l într-un spațiu pe care să îl adori și să îl savurezi în fiecare zi.

1. Mobilier compact: O alegere practică și estetică

Începe amenajarea balconului tău cu mobilier compact și practic. Optează pentru scaune pliante, mese extensibile sau bănci cu spațiu de depozitare integrat.

Aceste piese pot fi ușor depozitate atunci când nu sunt folosite, oferindu-ți mai mult spațiu pe balcon pentru activități diverse.


2. Plante și flori

Un balcon mic poate deveni o oază de verdeață cu ajutorul plantelor și florilor. Ghivece suspendate, suporturi verticale pentru flori sau rafturi pline de ierburi aromatice sunt soluții practice și frumoase. Optează pentru plante rezistente la condițiile de exterior și care au nevoie de îngrijire minimală.

3. Textile decorative: Păturile și pernele creează confort

Adaugă o notă de confort cu ajutorul textilelor decorative. Păturile moi, pernele colorate sau șezlongurile cu huse elegante pot transforma balconul într-un spațiu relaxant.

Alege materiale rezistente la intemperii și ușor de întreținut, pentru a menține prospețimea aspectului pe termen lung.


4. Iluminare ambientală: Creează atmosferă în serile târzii

Pentru serile târzii sau nopțile de vară, adaugă iluminare ambientală pe balcon. Lampioane, lămpi solare sau șiruri de lumini cu LED-uri pot oferi o atmosferă caldă și primitoare.

Alege soluții care nu necesită o sursă de curent electric și care să fie rezistente la condițiile meteorologice.

5. Covorașe pentru confort

Dacă spațiul permite, așază un covoraș moale pe balcon pentru un plus de confort sub picioare. Alege materiale rezistente la intemperii și ușor de curățat, care să aducă un strop de culoare și textură în spațiul tău exterior.


6. Spații de depozitare ascunse: Menține ordinea

Cu un balcon mic, menținerea ordinei este crucială. Optează pentru mobilier cu spații de depozitare ascunse sau adaugă cutii decorative care să servească și ca soluții de depozitare. Astfel, vei păstra balconul organizat și gata pentru relaxare.

7. Mini grădină de zarzavaturi sau ierburi aromatice

Transformă balconul într-o mini grădină de zarzavaturi sau ierburi aromatice. Utilizează ghivece sau cutii de lemn pentru a cultiva roșii, mărar, busuioc sau alte plante pe care le poți folosi în bucătărie. Aceasta nu doar adaugă prospețime, dar și un plus de culoare și miros plăcut.

Grădină verticală: Cum să-ți creezi un paradis floral într-un spațiu limitat

8. Decor personalizat: Elementele care reflectă personalitatea ta

Nu uita să adaugi elemente decorative care să reflecte personalitatea ta. Poate fi vorba despre obiecte de artă, perne cu imprimeuri interesante sau accesorii care te fac să te simți ca acasă.

Un balcon mic poate fi un spațiu intim și personalizat în care să te relaxezi și să te bucuri de momente speciale.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI