Transformă-ți curtea într-un paradis personal cu aceste spații de relaxare de vis

Transformă-ți curtea într-un paradis personal cu aceste spații de relaxare de vis

Îmbracă-ți curtea în culori vibrante cu aceste flori absolut superbe, fascinante astfel încât să te bucuri de natură în confortul curții tale.


Persoanele care locuiesc la curte sunt fericite. Ele pot face ca acest spațiu să devină un sanctuar privat, un loc unde să te retragi și să te bucuri departe de agitația cotidiană. Transformarea curții într-un paradis personal poate deveni o adevărată relaxare, cu doar puțină creativitate și planificare.

Aceste câteva idei din articolul de mai jos te vor ajuta să crezi un colț de Rai în curtea casei tale cu aceste spații de relaxare de vis.

Amenajează o terasă acoperită

Amenajarea unei terase acoperite poate fi ideală pentru a crea un spațiu de relaxare în aer liber, indiferent de vremea de afară. Poți opta pentru o pergolă, un baldachin, dar și pentru o structură acoperită cu șindrilă. Aceste lucruri te vor ajuta să ai protecție împotriva soarelui și a ploii.


Adaugă câteva scaune confortabile și o masă de cafea pentru a crea un adevărat loc de relaxare sau de lectură în curtea casei tale.

Mica grădină de plante aromatice – Spații de relaxare de vis

Poți amenaja în curtea casei tale o grădină micuță de plante aromatice.

Acestea nu doar că adaugă frumusețe în curtea ta, dar și un parfum minunat și beneficii pentru sănătate.


Plantele precum lavanda, mentă, rozmarinul, busuiocul, dar și oregano pot fi cultivate în ghivece sau în grădina ta și te vei bucura de ele atunci când vine vorba de preparatele tale.

Trucuri pentru plante aromatice pline de savoare și grație

Optează pentru o fântână în curtea casei tale

O fântână sau o cascadă te vor ajuta să te relaxezi în totalitate. Sunetul apei mișcare are un efect calmant și relaxant asupra minții și a sufletului. Instalează o fântână sau o cascadă în curtea casei tale și vei crea un spațiu de relaxare care să te destindă și care să te ajute să te conectezi cu natura.

Poți adăuga și câteva băncuțe sau scaune lângă fântâna ta pentru a te bucura de momente liniștite împreună cu cei dragi aici, lângă sunetul melodios al apei.


Alege un hamac sau un șezlong

Nimic nu se compară cu o relaxare în totalitate decât să stai într-un șezlong sau într-un hamac confortabil.

Alege un loc cu umbră sau amplasează o umbrelă pentru a te proteja de soare. Instalează hamacul în curtea casei tale sau între doi copaci pentru a te putea întinde și pentru a te putea relaxa. Poți să citești aici o carte sau te poți bucura de aerul proaspăt și de liniștea din jur.

Folosirea ghivecelor pentru a te bucura de culturi sănătoase și frumoase

Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas

Totul despre rulourile de gazon pentru a avea o curte verde, superbă

Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI