Inspirație pentru casa ta: cum valorifici holul
Un hol frumos decorat dă tonul întregii case, fiind prima zonă care este remarcată de musafiri sau de prietenii dragi, imediat ce intră pe ușă. De la culoarea pereților la mobilierul pe care l-ai ales, holul este doar un mic preview al stilului pe care îl adopți.
În ciuda faptului că holul are cel mai mult trafic din casă și este primul spațiu pe care îl vezi la sosire, să nu te miri dacă vei constata că ai neglijat cu totul decorarea acestei părți a casei tale. Mulți proprietari fac aceeași omisiune, considerând holul un fel de anexă căreia nu trebuie să îi dea atenția cuvenită. Eforturile de amenajare încep de-abia din living sau din bucătărie, care sunt considerate spații cu adevărat utile.
Niciodată nu este prea târziu să reconsideri modul în care te raportezi la holul de la intrarea în casă, iar o reamenajare îi poate schimba cu totul aspectul.
În mod ideal, holul ar trebui să fie o cameră plină de lumină, primitoare, cu spații de depozitare generoase, dar inteligent ascunse. Din păcate, holurile tind să fie niște depozite pentru toate lucrurile pe care le avem la noi și pe care nu mai reușim să le punem la loc. Pantofi, paltoane, geci, genți, căciuli, sacoșe, ghiozdane, trotinete, biciclete, sacoșe cu cumpărături, toate stau aruncate pe hol. Uneori sunt atât de multe încât efectiv nu ai pe unde să treci și trebuie să le împingi cu piciorul pentru a face un mic culoar liber.
Cu toate acestea, există speranță. Fără să fie nevoie de mari investiții ori lucrări de renovare complexe, holul tău poate arăta la fel de cochet precum orice cameră de zi.
- Montează o oglindă. Cea mai simplă soluție pentru a capta lumina și a da senzația de spațiu extins este montarea unei oglinzi îndreptată spre fereastră. În acest fel, oglinda va reflecta lumina, si holul va părea dintr-o dată mai mare.
- Alege perdele transparente. Geamurile mari sunt extrem de utile, cu singura condiție să nu fie acoperite cu draperii groase. Alege perdele prin care nu se poate vedea, dar care lasă lumina să treacă.
- Vopsește pereții în culori deschise și calde, pentru o atmosferă veselă. Evită culorile întunecate și puternice care vor face spațiu să fie sumbru.
- Alege mobilier funcțional, care să se adapteze pentru zonele mici. Cu siguranță ai nevoie de un loc unde să îți așezi lucrurile importante, cum ar fi umbrela sau machiajele. Alege comode de la Vivre care sunt disponibile în multe modele versatile, ce se pot integra în orice tip de design interior.
- Iluminarea inteligentă poate transforma total spațiul din întunecat și aglomerat în luminos și frumos. Evită să alegi abajururi complicate care pot arăta minunat, dar care fac umbre și lumină dură. Alege aplice sau neoane care vor lumina puternic și echilibrat întreaga suprafață. Pentru zonele ascunse poți alege un lampadar care va arunca un con de lumină exact acolo unde este nevoie. Montează o lumină pe perete sau o lampă de masă pentru situațiile când nu ai nevoie de multă lumină dar totuși vrei ca zona să fie primitoare și ușor de utilizat.
- Doar pentru că holul este mic, asta nu înseamnă că trebuie să fie lipsit de personalitate. Pune tablouri pe pereți, decorează cu flori, iar dacă ai o măsuță, niște lumânări parfumate vor arăta excelent.
- Pentru organizarea zonei, montează multe cuiere, astfel încât toate lucrurile și accesoriile care stau acum pe jos, să poată fi ridicate pe pereți. Pungile și pălăriile, gențile și eșarfele, pardesiele și ghizdanele nu vor fi aruncate la întâmplare, ci vor fi frumos așezate în ordine.
- Un suport special pentru chei, telefoane și alte mărunțișuri pe care le ții prin buzunare, vor face mult mai ușoară plecarea de acasă.