Flori fantastice ale caror moment de glorie este acum: Flori de piatra (Portulaca)

Flori fantastice ale caror moment de glorie este acum: Flori de piatra (Portulaca)

Sunt o alegere excelenta atunci cand vine vorba de spatii unde majoritatea plantelor nu am nicio sansa de supravietuire. Acolo, vin aceste flori de piatra si iti infrumuseteaza spatiul. Sunt frumoase, colorate, iar faptul ca ele cresc in locuri unde ai fi crezut ca nu au nicio sansa te bucura si mai mult.


Multe gospodarii au spatii langa trotuare sau langa aleile din curte spatii goale pe care nu stim cu ce sa le umplem. Aceste flori fantastice absolut superbe, aceste plante anuale, inmultite prin seminte iti fac gospodaria sa fie mai colorata.

Cum se ingrijesc aceste frumoase flori de piatra – Portulaca

Atunci cand vine vorba de ingrijirea lor, florile nu au deloc pretentii, asa cum probabil banuiti. Poti sa le semeni chiar in locul unde le cultivi pentru a te bucura de flori absolut superbe dupa luna mai. Semanatul lor se poate face de indata ce pericolul de inghet a trecut.

Pe timp de vara, atunci cand canicula este foarte mare, este bine sa le uzi in fiecare seara cu apa din abundenta pentru ca ele sa creasca frumos si sa se dezvolte sanatos. Daca ai aceasta posibilitate, pozitioneaza floarea de piatra in locuri insorite. Este o planta foarte putin pretentioasa. Ea crescte si se dezvolta foarte bine chiar si in solurile saracacioase, nisipoase, soluri care nu au foarte multe substante nutritive.


Protejarea florilor de boli

Atunci cand vorbim de boli sau daunatori, plantele sunt extrem de rezistente si ele nu sunt in pericol de a se imbolnavi. Cu toate acestea, este posibil ca afinele sa iti atace plantele. De aceea, atunci cand este bine sa arunci o privire pentru a te asigura ca nu exista daunatori.

In zilele inorate si ploioase, aceste plante nu infloresc.

Aici poti afla 10 lucruri surprinzatoare despre hortensii pe care nu le stiai


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI