10 Lucruri surprinzatoare despre hortensii pe care nu le stiai

0
5359

10 Lucruri surprinzatoare despre hortensii pe care nu le stiai

Hortensiile sunt flori iubite in toata tara, flori care iti fac gradina mai frumoasa si care iti coloreaza gospodaria.


Aceste flori au cateva „secrete” ascunse, cateva lucruri surprinzatoare pe care nu toata lumea le stie.

1. Hortensiile sunt flori fengshui

Din popor se spune ca aceste flori au toate calitatile pentru a fi clasificate drept flori fengshui. Prezenta hortensiilor in gradina casei tale iti pot face viata mai buna, mai frumoasa si prezenta lor iti poate aduce prosperitate si noroc in casa si in familie.

Pe langa faptul ca sunt frumoase, aceste flori aduc noroc in orice casa si in orice familie! Inca un motiv in plus pentru a le alege!


2. Infloresc in doua anotimpuri

Aceasta este o informatie pe care nu multe persoane o cunosc. Hortensiile, aceste flori frumoase si colorate infloresc atat primavara, in luna mai, dar si toamna, la finalul lunii august, poate inceputul lunii septembrie. Intr-adevar, florile de toamna sunt mai mici si inflorescentele mai rare, insa sunt frumoase si trebuie pretuite.

3. Folosite in buchetele de mireasa

Florile de hortensie sunt printre cele mai folosite flori in buchetele mireselor. Femeile frumoase prefera aceste flori pentru ca fac buchetul mai frumos, dar si pentru faptul ca hortensile aduc noroc si prosperitate.

4. Sunt flori dependente de apa

Hortensiile sunt flori dependente de apa. Hortensiile iubesc apa si necesita udare in fiecare zi. Ele iubesc si solurile umede, dar nu suporta apa baltita.


5. Florile sunt toxice

Pe cat sunt de frumoase, pe atat sunt de toxice. Aveti grija ca animalele de companie sau cei mici sa nu manance florile acestor frumoase hortensii deoarece sunt periculoase.

6. Hortensiile cresc oriunde

Hortensiile cresc in toata lumea, din Asa de Sud pana la cele doua Americi si sunt foarte iubite in toate colturile lumii.

7. Exista peste 70 de specii

Exista peste 70 de specii de hortensii, diferind foarte mult de la un soi la altul. Un lucru este sigur, insa: hortensiile, indiferent de soi, au aceleasi nevoi in ceea ce priveste solul, lumina, apa, dar si temperatura.


8. Fertilizarea

Fertilizarea hortensiilor se face adaugand jumatate de cana de fertilizant special pentru fiecare grup de plante.

9. Nu se planteaza vara!

Hortensiile nu se planteaza niciodata vara! Cea mai buna perioada pentru a le planta este toamna, de la jumatatea lunii septembrie pana la finalul lunii octombrie.

10. Ai grija la drenaj!

Daca nu beneficiaza de un drenaj bun, hortensia risca sa mucegaiasca. Verifica mereu pamantul din jurul ei sa vezi daca acesta absoarbe apa in mod corespunzator pentru a avea mereu hortensii frumoase si colorate!

sursa foto: Unsplash