Renovarea unui apartament de la zero – Ce lucruri trebuie să iei în considerare

Renovarea unui apartament de la zero – Ce lucruri trebuie să iei în considerare

Procesul de renovare a unui apartament vechi poate fi destul de neplăcut, mai ales atunci când nu știi de unde să pornești. Sfaturile de aici îți vor fi de folos.


Abia ai achiziționat un apartament vechi sau vrei să renovezi apartamentul pe care îl ai? Este important să ții cont de o serie de trucuri, sfaturi importante pentru ca procesul de renovare să fie dus la bun sfârșit cu succes.

Ține cont de costurile pentru izolare

În funcție de nevoile pe care le ai, o astfel de izolație termică sau izolație țevi o să te ajute în ceea ce privește costurile facturilor. Mai mult decât atât, confortul termic este unul sporit.

Izolarea unei locuințe se face atât pentru a crește gradul de confort, dar și pentru a proteja clădirea și pentru a te bucura de costuri mai mici. Pierderile de căldură vor fi reduse. Cu toate acestea, izolația casei tale te ajută și pe timp de vară, atunci când răcoarea se va păstra în interiorul casei mai mult timp.


Ține cont de momentul ideal pentru renovare

Momentul perfect pentru a te apuca de renovarea casei tale este în primăvară. Atunci temperaturile sunt în creștere, iar acest lucru este foarte important deoarece pereții nu trebuie să fie reci. În acest fel, atunci când se aplică diferite straturi de glet sau de vopsea pereții se vor usca.

Echipa de meșteri cu care vei lucra

Este important să optezi pentru o echipă de meșteri calificată, o echipă cu experiență ce te va ajuta să treci cu bine peste acest proiect extrem de important. Mai mult decât atât, este important să semnezi un contract.

Acest contract o să conțină toți pașii necesari astfel încât tu să fii acoperit în cazul unor situații neprevăzute. Aceste situații pot apărea, însă pot să nu apară, dar cel mai bine este să fii acoperit din punct de vedere legal.


Anunțarea vecinilor

Este important ca în momentul în care te apuci de renovarea apartamentului să îți anunți vecinii despre ceea ce urmează. Planurile pentru a realiza renovarea unui apartament nu au nevoie de aprobarea întregului bloc, însă este bine ca vecinii ce locuiesc în apropierea apartamentului tău să știe despre viitoarele neplăceri.

Documentează-te referitor la pașii care vor urma

Chiar dacă deja ai ales echipa de meșteri cu care vii lucra, este important ca și tu să te documentezi în legătură cu aprobările de care ai nevoie. De asemenea, este important să te documentezi și în legătură cu costurile diferitelor materiale. Este bine să cunoști cele mai importante aspecte din lucrarea ta, astfel încât să iei deciziile bazate pe documentare.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI