Idei creative pentru amenajarea dormitorului în stil Bohemian Chic sau BoHo

Idei creative pentru amenajarea dormitorului în stil Bohemian Chic sau BoHo

Stilul bohemian chic sau BoHo este unul dintre cele mai expresive și personale stiluri de decorare, perfect pentru cei care doresc să aducă un suflu de originalitate și libertate artistică în propriul dormitor.


Caracterizat prin culori vibrante, modele eclectice și o abundență de texturi naturale, acest stil oferă o evadare vizuală din cotidian, transformând dormitorul într-un sanctuar personal plin de căldură și caracter.

Iată câteva idei creative pentru a-ți amenaja dormitorul într-un autentic stil bohemian.

1. Alege culori vibrante și modele îndraznețe

Inima oricărui decor bohemian o reprezintă utilizarea liberală a culorilor și a modelelor. Pentru pereți, optează pentru nuanțe de turcoaz, magenta sau portocaliu aprins, sau chiar tapet cu modele etnice sau florale mari.


Combină aceste culori cu textile în motive tribale, ikat sau suzani pentru a adăuga profunzime și interes vizual. Nu te teme să mixezi diferite modele și texturi; stilul bohemian este despre exprimarea liberă și neconvențională.

2. Textile bogate și abundente

Textilele joacă un rol crucial în crearea atmosferei boheme. Adaugă multiple straturi de texturi prin folosirea draperiilor ample, a covoarelor suprapuse și a păturilor aruncate neglijent pe pat.

Alege materiale naturale cum ar fi bumbacul, lâna și inul, și încorporează elemente ca franjurii și broderiile pentru un plus de autenticitate.


Păturile de lână groasă, pernele pufoase și covoarele colorate pe podea sunt esențiale pentru a crea un spațiu boem confortabil.

3. Mobilier cu poveste

Alegerea mobilierului pentru un dormitor bohemian ar trebui să reflecte personalitatea și gusturile individuale.

Optează pentru piese vintage sau de mână a doua, cu un caracter rustic sau uzat. Mobilierul din lemn natural, patinele cu detalii sculptate manual și rafturile deschise pentru cărți sau obiecte decorative contribuie la atmosfera relaxată, boemă.


De asemenea, un hamac mic sau un fotoliu suspendat pot servi ca un colț de citit sau meditație, adăugând funcționalitate și stil.

4. Iluminare ambientală și lămpi decorative

Iluminarea în stil bohemian trebuie să fie caldă și primitoare. Folosește lămpi cu abajururi textile pentru a difuza lumina și pentru a adăuga un efect vizual plăcut.

Lanțurile de lumini, lămpile din hârtie sau metal perforat și lumânările în sfeșnice decorative pot crea o atmosferă intimă și relaxantă, perfectă pentru un dormitor.

5. Elemente naturale și plante

Nu poate exista un adevărat decor bohemian fără o abundență de plante verzi. Adaugă plante atârnătoare, ferigi voluminoase și cactuși pentru a aduce un suflu de natură în interior.

Plantele nu doar că purifică aerul, dar adaugă și un element de viață și energie în dormitor. Combinația dintre plante și elementele decorative naturale, cum ar fi pietrele, cristalele și lemnul nefinisat, întregesc look-ul boem.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI