Insecticide naturale pentru plante – Idei și soluții de ajutor pentru grădina ta

Dacă nu știați, există amestecuri pe care le putem face acasă și care acționează ca un insecticid natural pentru flori. Așadar, puteți renunța la produsele scumpe gata de utilizare vândute pe rafturile magazinelor. Acum, puteți avea grijă de plantele dvs cu insecticide naturale, care se prepară ușor acasă. Iată câteva soluții


Insecticide naturale pentru plante

Toți cei care locuiesc la curte își doresc să aibă o grădină frumoasă cu flori spectaculoase. Ei bine, pentru a putea face acest lucru, trebuie să îngrijiți florile adecvat.

Din păcate, dăunătorii din grădină pot da mari bătăi de cap, însă există insecticide naturale pe care le puteți face acasă și sunt sunt foarte eficiente împotriva omizilor, melcilor, păianjenilor sau afidelor.

Există mai multe insecticide naturale pe care le poți folosi pentru a combate dăunătorii plantelor tale fără a afecta mediul sau sănătatea solului. Iată câteva opțiuni eficiente și ușor de pregătit:


Soluție din ulei de neem

Ai nevoie de ulei de neem (10 ml), apă (1 litru), săpun lichid (câteva picături). Amestecă ingredientele într-un pulverizator și aplică soluția pe frunzele plantelor.

Uleiul de neem este eficient împotriva insectelor precum afidele, acarienii și tripșii, deoarece inhibă hrănirea și reproducerea acestora.

Soluție din usturoi

Usturoiul ajută și la combaterea dăunătorilor plantelor, nu doar la prepararea mâncărurilor. Mai exact, vom 5 litri de apă într-o oală la fiert iar când aceasta dă în clocot stingem focul. Adăugăm în apă 200 grame usturoi pisat și acoperim vasul pentru 30 de minute. Strecurăm apoi apa și lăsăm să se răcească.


După ce s-a apa s-a răcit complet, adăugăm puțin lapte și pulverizăm soluția rezultată pe plante. Se aplică de două ori pe lună.

Soluție din ardei iute

Chiar și ardeii iuți ne pot fi de folos în această situație. Pentru această soluție vom infuza 50 gr de ardei iute mărunțit în 2 litri de apă.

După aproximativ 30-40 de minute strecurăm apa și lăsăm să se răcească. În acest caz nu vom mai adăuga lapte, ci vom pulveriza direct plantele.


Soluție cu pelin

Și soluția cu pelin face minuni în grădină! Aveți nevoie de 150 gr de pelin mărunțit și 5 litri de apă. Infuzați pelinul, strecurați apa și o lăsați să se răcească, iar apoi adăugați puțin lapte. Veți pulveriza plantele de trei ori pe parcursul a zece zile.

Tratament cu ceapă sălbatică

Un alt insecticid natural eficient pentru flori este cel făcut cu ceapă sălbatică. Pentru această soluție vom avea nevoie de 200 gr ceapă sălbatică mărunțită și infuzată în 3-4 litri de apă.

Se strecoară soluția și se lasă să se răcească complet. Ulterior, puneți puțin lapte și pulverizează acest insecticid atât pe plante, cât și pe sol.

Sursa foto: Freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI