„Laptele de aur” – băutura naturistă care te scapă rapid de răceală! Lapte de aur, cunoscut și sub numele de lapte de turmeric, a câștigat popularitate în culturile occidentale. Experții susțin că acesta poate lupta împotriva răcelii și a gripei. Iată cum se prepară!
„Laptele de aur” – băutura naturistă care te scapă rapid de răceală
„Laptele de aur”, considerat o băutură miraculoasă, este cunoscut de secole pentru efectele sale benefice asupra sănătății.
Cu proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și revigorante, acest remediu natural întărește imunitatea și ajută organismul să lupte împotriva răcelilor.
Aveți nevoie doar de trei ingrediente pentru prepararea lui. Deși mulți aleg să apeleze la medicamente pentru ameliorarea răcelii, remediile naturiste, precum „laptele de aur”, rămân soluțiile cele mai eficiente.
Turmericul poate reduce inflamația din corp, ameliora durerile în gât și decongestiona sinusurile inflamate. Pentru ca turmericul să-și manifeste întregul potențial, este combinat cu piper negru, care conține piperină, un compus ce amplifică absorbția curcuminei. Această băutură simplă este ușor de preparat și întărește organismul pe timpul iernii.
De ce aveți nevoie și cum se prepară
- 1 cană de lapte cald (poate fi lapte obișnuit sau lapte vegetal, cum ar fi laptele de migdale, cocos sau ovăz)
- 1 linguriță de turmeric pudră
- 1 praf de piper negru
- ½ linguriță de scorțișoară (opțional, pentru aromă și efect antiinflamator)
- 1 linguriță de miere sau sirop de arțar (opțional, pentru îndulcire)
- 1 bucățică mică de ghimbir ras sau un praf de ghimbir (opțional, pentru a întări efectul de încălzire și a calma gâtul).
Prima dată, trebuie să încălzești laptele fără să-l aduci la punctul de fierbere. Apoi adaugi turmericul, piperul negru, scorțișoara și ghimbirul (dacă folosești). Următorul pas e să amesteci bine până când toate ingredientele sunt încorporate și laptele capătă o culoare aurie uniformă.
Ia vasul de pe foc și lasă băutura să se răcească puțin, apoi adaugă mierea (pentru a-și păstra proprietățile, mierea se adaugă doar când băutura este călduță, nu fierbinte). „Laptele de aur” se bea cât e cald, înainte de culcare, ca să-i permiți să acționeze atunci când corpul e în repaus.
Sursa foto: foodis.htgetrid.com