Piftia de porc este un preparat tradițional care se consumă de obicei iarna, în special de Crăciun și Revelion. Piftia se servește rece, tăiată în felii subțiri. În funcție de regiune, gospodinele pregătesc piftia după rețeta proprie. Astăzi, vă prezentăm rețeta de piftie de porc a Gabrielei Cristea. Vedeta o prepară într-un mod special, iar la final iese de-a dreptul gustoasă!
Piftie de porc – un preparat consumat de Crăciun și Revelion
Piftia de porc este un preparat popular preferat de români la masa de sărbători, alături de alte preparate tradiționale românești, cum ar fi sarmalele, cârnații, caltaboșul și friptura de porc. Gabriela Cristea le-a detaliat fanilor cum prepară piftia de porc, pentru a ieși savuroasă și gustoasă.
Pașii de urmat după rețeta Gabrielei Cristea
„Este obligatoriu să spumați foarte bine piftia până când nu mai face deloc spumă. După aproximativ două ore și jumătate, carnea începe să se desprindă de pe os”, a spus Gabriela Cristea, pe social media.
După ce ai pus carnea la fiert și au trecut aproximativ 2-3 ore, prezentatoarea Mireasa – Capriciile Iubirii, recomandă să pui o ceapă întreagă, o căpățână de usturoi, boabe de piper și câteva foi de dafin, și să mai lași totul la fiert încă 30-45 de minute.
”Piftia a fiert la foc mic pentru vreo 3 ore și ceva. După aceea oprim focul și lăsăm să se răcească. (…) După ce carnea a fiert bine, aceasta se scoate din oală și se desprinde de pe os. În paralel, se curăță trei căței de usturoi, care se pisează cu sare grunjoasă. Am pisat usturoiul și îl strecurăm.
Punem usturoiul în zeama care trebuie să fie rece, pentru că, dacă este caldă, gustul nu va fi plăcut. Zeama trebuie să fie un pic mai sărată decât gustul final, deoarece nu am adăugat sare în carne”, a mai adăugat ea.
La final, carnea se pune în boluri. se strecoară zeama și se toarnă peste carne.
„Întotdeauna fac piftia în recipiente cu capac pentru că le pun la frigider. Poftă bună și sărbători fericite!”, a încheiat aceasta.
Sursa foto: capturi video