Rosii de gradina – idei practice pentru a sti cum sa le ingrijesti
Rosia de gradina, o leguma pe care toata lumea o consuma cu mare placere.
Februarie este luna cand incep sa se puna semintele la incoltit in solarii, pentru a avea rasaduri numai bune de pus in pamant in lunile de primavara. Nu mai este mult pana atunci asa ca am ales sa va prezentam cateva idei practice pentru a sti ce aveti de facut atunci cand va veti apuca de gradinarit si in mod special de rasadurile de rosii.
Avem si noi putina experienta in ale gradinaritului, prin urmare putem sa va impartasim si din impresiile noastre pe marginea acestui subiect. Daca am fi gasit la vremea respectiva un astfel de articol cu idei bune, va spunem cu toata sinceritatea ca le-am fi pus in aplicare fara nici o indoiala. Bineinteles ca de acum incolo vom sti ce avem de facut.
Trebuie sa stiti ca cel mai greu ne era cu udatul rosiilor din solar si de afara. Udam gradina cu un furtun foarte lung legat la o pompa electrica, dar nu ne intrebati cat de greu era sa-l tragem printre randurile de legume, pentru ca de ce sa nu recunoastem nu toata lumea isi permite un sistem de irigare performant. Pe unele din ele le mai si rupeam din greseala. De aceea gasim foarte buna ideea de a uda intr-un mod cat mai simplu prin introducerea unui bidon de plastic, gaurit in prealabil, in pamant exact langa rasadul de rosie. Ce parere aveti? Doar umplem bidonul cu apa iar pamantul absoarbe de acolo cat ii trebuie. Banuim ca ideea a plecat de la modul de udare al plantelor de apartament, pentru ca sigur multi dintre voi atunci cand plecati mai multe zile de acasa, puneti apa intr-un bidonas mai mic pe care il infingeti cu gura in jos in ghiveciul cu flori. Iata asadar o idee foarte buna si pentru gradina de legume.
Si cu legatul rosiilor am intampinat probleme de fiecare data, pentru ca dupa cum bine stiti ele cresc destul de inalte. Cu siguranta vom confectiona si noi astfel de suporturi pentru sustinerea plantei. Vedeti cum ne inspira si pe noi acest articol? Va garantam ca o sa punem si noi in aplicare cateva dintre ele.
Daca v-au placut ideile practice din articolul de astazi, promitem sa mai revenim si cu altele la fel de utile.
Va invitam sa lasati comentarii pe pagina noastra Do It Yourself, iar daca aveti si voi astfel de idei practice nu ezitati sa ni le impartasiti.