10 idei de afaceri cu produse DIY pe care le poti incepe cu bani putini

10 idei de afaceri cu produse DIY pe care le poti incepe cu bani putini

Daca sunteti un impatimit al proiectelor DIY si va place sa realizati multe obiecte sau produse handmade de folos in orice gospodarie, poate ar trebui sa va ganditi si la o mica aface, pentru a va suplimenta bugetul.


Avantajul acestor proiecte e ca se pot face de acasa, dupa programul normal de lucru si cu siguranta ca va si relaxeaza realizarea lor.

Pentru ca va prezentam de ceva vreme o multime de proiecte de tipul DIY, ne-am gandit sa facem un clasament cu 10 idei de afaceri cu produse DIY, pe care le puteti incepe cu bani putini, bazandu-va cel mai mult pe munca Dvs.

1. Confectionati bijuterii handmade


Confectionarea bijuteriilor nu este o treaba complicata, daca esti o persoana atenta la detalii si extrem de minutioasa. Trebuie sa ai imaginatie ca sa poti combina componentele, astfel incat sa rezulte nu doar niste simple bijuterii, ci adevarate opere de arta.

De ce ai nevoie: cativa clesti, pensete, cutii pentru depozitarea materiei prime si, bineinteles, multe margele colorate.

Investitie initiala: intre 300 – 500 lei


depozita bijuterii (3)

2. Sapunuri handmade

Mai tineti minte cum bunicile noastre faceau sapun in cazan, in curte? Desi poate parea o treaba complicata, realizarea sapunurilor se poate face fara probleme acasa, chiar in propria bucatarie.

Gasiti disponibile pe internet kit-uri pentru incepatori, cu toate explicatiile necesare, astfel incat sa va iasa din prima.


De ce ai nevoie: uleiuri vegetale, soda, o cratita, un mixer vertical pentru amestecarea compozitiei si cateva forme pentru sapunuri.

Investitie initiala: intre 500-1000 lei

sapunuri techir poza

3. Lumanari parfumate

Ca si in cazul sapunurilor handmande, realizarea lumanarilor parfumate este o treaba usoara.

De ce ai nevoie: ceara, care poate fi de abine sau de soia, uleiuri parfumate, coloranti si niste recipiente inedite, cum ar fi cestile de cafea.

Investitie initiala: intre 700-1000 lei

lumanari-parfumate- (11)

4. Decoratiuni de sezon

De Craciun sau de Paste, suntem cu totii in cautarea decoratiunilor perfecte si cat mai originale, asa ca de ce sa nu fi chiar tu cel care le realizeaza? Poti face globulete pentru brad sau alte figurine, aranjamente pentru mese sau chiar decoratiuni pentru casa, atat de interior cat si de exterior.

De ce ai nevoie: de orice poate fi transformat intr-o decoratiune, depinde de imaginatia ta!

Investitie initiala: sub 1000 lei, in functie de materialele folosite

decoratiuni-pentru-craciun- (7)

5. Obiecte mici de mobilier

Daca va place sa va jucati cu lemnul, atunci si de aici puteti porni o mica afacere: puteti realiza suporturi pentru perete, etajere, suporturi suspendate pentru flori si chiar mese sau scaune.

De ce aveti nevoie: sculele necesare taierii si prelucrarii lemnului, materia prima de lucru, diverse accesorii, adezivi si lacuri.

Investitie initiala: 2000-2500 lei

suport-de-perete 16

6. Jucarii

Poti realiza jucarii din materiale textile sau din lemn, copiii le vor iubi oricum.

De ce ai nevoie: materia prima de lucru si sculele necesare: foarfeci si/sau masina de cusut si sculele necesare prelucrarii lemnului.

Investitie initiala: intre 2500-3000 lei

papusa-copii-kidsdecor-1300x866

7. Diverse obiecte vestimentare

Daca ai deja o masina de cusut si obisnuiesti sa iti faci haine singura, atunci cu siguranta trebuie sa se bucure si altii de creatiile tale.

Ce ai nevoie: materiale textile variate, accesorii (nasturi, fermoare etc), tipare, foarfeci, creta, metro de croitorie.

Investitia initiala: intre 1000-1500 lei

reciclarea hainelor 4

8. Produse home&deco

La partea de home&deco, variantele sunt nelimitate: poti face perne, fete de masa, lenjerii de pat, draperii, chiar covoare impletite. Iti trebuie rabdare si indemanare.

De ce ai nevoie: o masina de cusut si materiale textile, plus celelalte accesorii: foarfeci, creta, metru de croitorie etc.

Investitia initiala: intre 2000-2500 lei

decoratiuni fabuloase din lemn (36)

9. Dulciuri si bomboane

Dulciurile si prajiturile homemade sunt la mare cautare, asa ca daca esti maestra in bucatarie, ar fi momentul sa descopere si altii.

De ce ai nevoie: multe ingrediente si vase de gatit.

Investitia initiala: 1000 – 1500 lei

bomboane-handmade

10. Cosmetice naturale

Poti realiza uleiuri de corp parfumate, geluri de dus sau chiar creme. Pe Youtube ai o multime de tutoriale in acest sens.

De ce ai nevoie: uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, plante aromatice si recipientele potrivite.

Investitie initiala: intre 2000-2500 leiulei esential 1

 

Investitiile initiale calculate pentru aceste idei de afaceri, sunt pentru productii mici, bazandu-ne pe ideea ca o parte dintre echipamente le aveti deja, iar acum va ganditi doar sa va valorificati talentul, pentru a testa piata printre prieteni si cunostinte. Daca produsele Dvs se vor dovedi de succes si veti dori sa va extindeti, atunci cu siguranta veti avea nevoie de o linie de credit pentru capitalul de lucru.

Cand veti ajunge in acest pas, este important sa va alegeti cu grija partenerul de lucru, pentru ca de el va depinde reusita afacerii voastre. Un aliat de nadejde pentru afacerile mici il gasiti AICI.

Va uram curaj sa va demarati propriile afaceri si asteptam de la voi poze pentru a va putea promova produsele.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI