Idei practice in bucatarie – 5 trucuri pe care trebuie sa le afli
Ne-am decis sa parasim putin zona decoratiunilor de toamna si sa trecem intr-o zona putin mai dulce (a se citi ghilimelele de rigoare) si anume aceea a prajiturilor.
Rolul unei gospodine este acela de a oferi familiei bunatati din cele mai diverse, iar prepararea unor prajituri de casa face parte din misiunea fiecareia.
Gospodina este cea care prepara prajiturile si mancarurile in casa. Stim cu totii asta. A nu se intelege ca avem ceva cu domnii. Si ei le prepara, dar mai putin. Tocmai de aceea ne-am gandit ca nu ar fi rau sa va prezentam cateva trucuri si idei practice in bucatarie, idei care va vor ajuta.
Toate gospodinele cunosc felul cum se prepara un chec sau pandispan, cum mai este denumit. Checul face parte din categoria acelor prajituri de casa preferate de cei mai multi dintre noi. Insa pentru a prepara unul cu o forma interesanta la interior, trebuie sa stim cateva trucuri. Trucuri pe care vi le dezvaluim cu mare drag prin intermediul acestui articol.
Dar sa le luam pe rand.
Mai intai de toate trebuie sa preparati un chec in care veti pune multa cacao, pentru a realiza contrastul fireste. Dupa ce s-a racit, taiati-l in felii groase, in asa fel incat sa nu se sfarame atunci cand le veti manevra.
Cu ajutorul unor ustensile de bucatarie, si ne referim aici la acele forme metalice pentru prajituri, decupati cat mai multe bucati si asezati-le pe mijlocul unei tavi. Puteti alege orice forma vreti, de la stelute pana la cele cu aspect de mar sau dovleac. Sunt o sumedenie de astfel de gadgeturi in magazinele de profil, asta doar daca nu le aveti in casa. Preparati o alta compozitie de chec si turnati-o peste ele. Dati la cuptor si gata!
Vreti sa le pregatiti celor dragi un mic dejun rapid si gustos? Nimic mai simplu.
Din 4-5 felii de paine scoateti cateva forme rotunde, lasand coaja la o parte. Presati-le cu ajutorul unui sucitor si asezati-le intr-o forma de copt, iar in mijloc puneti ingredientele care va plac si vor fi gata intr-o clipa!
Pentru prepararea unor rulouri delicioase, intindeti o foaie de aluat, taiati fasii inguste si infasurati-le in jurul unor forme pregatite dinainte din folie de aluminiu.
Pentru a obtine o forma interesanta, inmuiati varful cornetelor de inghetata intr-un pahar cu apa si indoiti-l usor.
Va chinuiti sa intindeti cu degetele aluatul in tava de prajituri? Va poate scoate din impas o cutiuta din plastic. Asezati-o deasupra aluatului presand usor.