Aceste 5 insecticide naturale sunt leacurile necesare pentru gradina ta

Aceste 5 insecticide naturale sunt leacurile necesare pentru gradina ta

Orice persoana care are o gradina micuta isi doreste sa aiba legume si fructe bio, crescute organic, fara substante chimice si fara produse toxice.


Desi pare greu de pus in aplicare acest lucru, cu putin efort putem obtine produse 100% organice pentru hrana familiei noastre.

Aplicarea insecticidului

Insecticidul se aplica dimineata devreme sau seara foarte tarziu, nu pe timp insorit pentru a evita eventualele arsuri ale plantelor.

Cu aceste 5 insecticide naturale puteti avea legumele sanatoase pe care le doriti! 

1. Pelinul, planta tamaduitoare din gradina ta

Pelinul este o planta ce trebuie pretuita. Datorita proprietatilor sale benefice, pelinul este cunoscut de sute de ani ca fiind o planta tamaduitoare.


Este usor de plantat, usor de ingrijit si nu ar trebui sa lipseasca din nicio gradina!

Planteaza pelin intre legumele tale si daunatorii ce ataca gradina vor sta la distanta deoarece mirosul acestei plante nu ii lasa sa se apropie. Pelinul se planteaza la 1-2 cm in sol si imediat dupa plantare, se uda solul. Aceasta planta ar trebui sa stea intr-un loc cu soare sau intr-un loc in care este partial umbra.

Pelinul trebuie plivit, buruienile trebuie eliminate, iar solul acestuia trebuie afanat. Se ingrijeste foarte usor si nu este o planta pretentioasa.


Pelinul nu trebuie udat foarte des, nici macar in zilele secetoase de vara. Aceste zile sunt chiar utile pentru planta deoarece este favorizata acumularea uleiului volatil.

De asemenea, puteti prepara si insecticid cu ceai de pelin.

Reteta: Aveti nevoie de 125 grame de frunze de pelin si de 1 litru de apa. In amestec puteti sa adaugati si putin sapun facut organic. Stropiti plantele cu aceasta solutie si veti scapa de omizi sau de afide.


2. Insecticidul natural preparat din frunze de soc

Frunzele de soc sunt benefice si ceaiul te ajuta sa scapi plantele de afide, daunatori care ataca fructele, gandacii de castraveti, musculitele morcovului, etc. 

Reteta: Ceaiul se prepara din 460 grame de frunze in aproximativ 1 litru de apa. Frunzele se fierb in apa timp de aproximativ jumatate de ora. Separat, adauga sapun ecologic intr-o jumatate de litru de apa. Amesteca ambele preparate, lasa totul sa se raceasca si apoi stropeste plantele!

3. Insecticid preparat din usturoi

Retata: Piseaza o capatana de usturoiu, amestec-o cu o lingura de boia iute si apoi adauga un litru de apa. Lasa totul intr-un recipient acoperit timp de o ora, apoi foloseste o strecuratoare pentru a filtra solutia si stropeste plantele. Poti pastra amestecul in frigider.

Datorita mirosului persistent, usturoiul omoara daunatorii.

4. Reteta cu menta

Reteta: Amesteca o cana de frunze de menta intr-un blender cu o cana de frunze tocate de ceapa verde, dar si cu o jumatate de cana de arde iute tocat. Adauga jumatate de cana de apa, iar amestecul rezultat se toarna in 4 litri de apa la care se mai pune si jumatate de cana de sapun ecologic.

Din acest amestec se ia cate o cana si se dilueaza intr-un litru de apa. Este perfect pentru a te scapa de insectele daunatoare din gradina.

5. Extract de urzica, eficient si bun pentru gradina ta

Dintr-un kilogram de urzici poti prepara o reteta perfecta pentru a stropi gradina.

Reteta insecticid: Urzicile maruntite se tin 3 zile in apa, iar zeama respectiva se foloseste nediluata.

Reteta pentru fertilizare: Toaca urzicile si pune-le intr-un vas impreuna cu 10 litri de apa. Se acopera amestecul si se lasa asa timp de 10 zile, insa zilnic trebuie sa amestecati in solutie.

Atentie! Preparatul o sa aiba un miros neplacut, dar este benefic pentru gradina.

Solutia rezultata se strecoara si se poate pastra in sticle acoperite cu tifon, nu cu capacul, deoarece poate produce gaze de fermentatie.

Se foloseste un litru din acest amestec diluat cu alti 10 litri de apa.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI