Amenajarea teraselor mici – Idei practice de a castiga spatiu exterior

Amenajarea teraselor mici – Idei practice de a castiga spatiu exterior

Savuram fiecare clipa petrecuta pe terasa casei si aproape ca nici nu mai conteaza daca este sau nu suficient de generoasa ca spatiu, pentru ca oricum ne vom simti in largul nostru. Cu o conditie. Ca aceasta sa fie amenajata cu gust si fara sa o supraincarcam cu multe piese de mobilier, spre exemplu. Uneori sunt suficiente doar cateva bancute din lemn sau cel mult doua fotolii si o masa. Urmarim asadar un articol al carui subiect este despre amenajarea teraselor mici.


Este cunoscut faptul ca la ora actuala se construiesc o multime de case in afara orasului, din pacate pe terenuri insuficiente ca spatiu, cel mult 400 de metri patrati. Lipsa terenului din jurul casei limiteaza cumva si viziunea asupra ideilor de amenajari exterioare. Chiar si asa, o terasa poate fi amenajata cu gust daca stim sa o punem in valoare cu ajutorul unor trucuri.

amenajarea teraselor mici

Amenajarea teraselor mici – Trucuri de a castiga cat mai mult spatiu

Spuneam mai devreme de cateva trucuri pentru a castiga cat mai mult spatiu. Ei bine, unul dintre ele este felul cum pozitionam mobilierul de gradina. Spre exemplu, spatiul de pe laterale este un spatiu ideal pentru a fi amenajat cu bancute din lemn.

amenajarea teraselor mici amenajarea teraselor mici amenajarea teraselor mici

Alei pavate – Idei de design exterior

In alt aspect demn de luat in seama este forma aleilor. Cu cat formele sunt mai sofisticate, cu atat sunt mai atractive din punct de vedere estetic. Priviti!


Plantele decorative ca idei pentru amenajarea teraselor mici

Un spatiu de cativa metri patrati nu ofera multe alternative de amenajari. De aceea cei care indragesc plantele, ar trebui sa aleaga arbustii decorativi deoarece sunt plante care se dezvolta pe verticala, lasand in jurul lor o multime de spatiu. Si daca tot am adus in discutie arbustii decorativi, aflati de aici cum se tund dandu-le forme deosebite.

sursa foto

 

 

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI