Apartament nou sau apartament vechi: Avantaje si dezavantaje

Apartament nou sau apartament vechi: Avantaje si dezavantaje

Te-ai hotarat sa achizitionezi un apartament doar al tau, insa nu stii daca sa alegi un bloc nou sau un bloc vechi. Fiecare are avantajele si dezavantajele lui, iar noi iti oferim o serie de sfaturi utile pentru ca tu sa achizitionezi apartamentul mult visat.


Avantajele si dezavantajele unui apartament nou

Poti face modificari: Daca cumperi un apartament intr-un bloc nou, acestea au o compartimentare moderna. Mai mult decat atat, poti realiza si schimbarile dorite cu putin efort. Intr-un apartament dintr-un bloc vechi, schimbarile se vor face doar cu aprobari.

In apartamentele noi, nu poti modifica peretii de rezistenta, insa exista alte mici modificari pe care le poti face fara batai de cap.

Apartamenentele noi sunt mari: De obicei, astfel de apartamente 3 camere dintr-un bloc nou sunt mult mai mari decat apartamentele tot cu 3 camere dintr-un bloc vechi deoarece investitorii acum construiesc mai eficient.


In apartamentele noi exista centrala termica: Toate apartamentele noi sunt dotate cu centrala termica, dar sunt si izolate termic. Acest lucru te scuteste pe termen lung de sume mari si foarte mari.

Izolatia este rezistenta la incendiu: In apartamentele noi, izolatia moderna este ignifuga. De asemenea, izolatia termica ajuta blocul sa pastreze caldura, iar tu nu vei plati facturi foarte mari la caldura.

Mobilier si finisaje potrivite gusturilor tale: Avantajele unui apartament nou sunt: mobilierul este nou, finisajele pot fi facute conform gusturilor tale, instalatiile sanitare si electrice sunt noi, iar tu nu va trebui sa faci modificari si vei economisi o multime de bani.


Siguranta sporita: Un alt avantaj al unui bloc nou este ca acesta beneficiaza de protectie 24 ore din 24. Pe langa paza asigurata, majoritatea blocurilor noi sunt imprejmuite si cu garduri, dar exista si camere de supraveghere.

De asemenea, accesul in incinta blocurilor noi este controlat, astfel ca nu se va permite accesul persoanelor straine.

Bineinteles, costurile marite din acest punct de vedere pot fi un dezavantaj pentru unele persoane.


Ansamblurile rezidentiale noi sunt mai departe: Un alt dezavantaj al blocurilor noi este ca oricat ai cauta astfel de apartamente noi de vanzare, este probabil sa le gasesti mai departe decat cartierele vechi, deja construite.

Daca respectivul ansamblu rezidential este departe de transportul in comun, asigura-te ca ai masina personala. Daca nu, alege un ansamblu rezidential construit aproape de o gura de metrou, in cazul capitalei sau aproape de transportul in comun, in cazul altor orase mari sau mici.

Pretul de achizitie: Pretul de achizitie al unui apartament nou poate fi mai ridicat decat pretul unui apartament vechi, mai ales daca acestea sunt la cheie.

Locurile de parcare: Exista unele ansambluri rezidentiale care pot avea probleme cu lipsa locurilor de parcare, fiind construite prea aproape unul de altul.

Avantajele si dezavantajele unui bloc vechi

Amplasamentul: Apartamentele din blocurile vechi sunt mai rezistente, iar accesul la serviciile publice se face mai usor datorita amplasamentului. Ele sunt mai aproape si de scoli, de serviciu, dar si de transportul in comun.

Pret mai mic de intretinere: Unul dintre avantajele blocurilor vechi este pretul mai mic de intretinere al apartamentelor.

Nu se percepe TVA: La achizitionarea unui apartament nou se percepe un TVA de 5% pentru cele cu pretul de pana in 450.000 lei si un TVA de 19% pentru cele care depasesc aceasta suma.

Unul dintre dezavantajele blocurilor vechi este ca acesta poate sa nu fie inca izolat, iar lucrarile pot sa dureze chiar si luni de zile sau cativa ani.

Poate necesita renovari: Un al dezavantaj al unui apartament intr-un bloc vechi este ca acesta poate necesita renovari, dar si schimbarea instalatiilor sanitare, in functie de vechimea acestora.

Asigura-te ca iei in calcul toti factorii inainte de a achizitiona un apartament nou sau vechi pentru tine.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI