Aranjamente cu flori in ghivece ideale pentru terase, curti sau gradini

0
2935
flori in ghivece

Aranjamente cu flori in ghivece ideale pentru terase, curti sau gradini

Descopera cum poti aranja aceste flori in ghivece astfel incat ele sa fie perfecte pentru curtea, gradina sau terasa casei tale. Iti poti infrumuseta gospodaria cu ajutorul unor aranjmanete frumoase, cu flori bogate si colorate.


Aranjamentele cu flori in ghivece sunt usor de mutat, ingrijirea lor nu este grea, iar aceste plante fac orice incapere mai frumoasa.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor din ghiveci

Pentru a face ca florile din ghiveci sa fie rezistente pe o perioada mai mare de timp, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi simple, dar utile.

  • Alegerea ghiveciului

Atunci cand vorbim despre plantele din ghiveci, este important ca acesta sa fie suficient de mare astfel incat planta sa aiba loc sa isi intinda radacinile. Cu toate acestea, tine cont ca plantele ce au radacini micute au nevoie si de ghivece mai mici pentru a ajunge la apa, dar si pentru ca planta sa ajunga la substantele nutritive de care au nevoie.


  • Ai grija la mutarea plantei

Desigur, sa tii o planta in ghiveci este destul de usor deoarece aceasta poate fi mutata in spatii unde are mai multa lumina. De asemenea, o poti muta in casa atunci cand vremea de afara nu mai este prielnica. Tinand cont de aceste lucruri, trebuie sa stii ca planta poate fi sensibila atunci cand vine vorba de mutat.

Cel mai bine este sa pastrezi o temperatura optima in incaperea unde ai planta, dar si sa o pozitionezi de la inceput intr-un spatiu unde aceasta are suficienta lumina.

  • Afanarea solului

Chiar daca plantele tale sunt tinute intr-un ghiveci in casa, este importanta afanarea solului. O data pe luna, ai grija sa sapi cu grija pamantul, fara sa deranjezi radacinile plantei. In functie de nevoile plantelor tale, schimba si pamantul o data la unul sau doi ani de zile.


Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Fertilizarea solului: Lucrari esentiale pentru un proces de fertilizare corect

sursa foto: Pinterest