Bougainvillea, cel mai fascinant arbust florifer pentru gospodăria ta

Bougainvillea, cel mai fascinant arbust florifer pentru gospodăria ta

Bougainvillea a fost și va rămâne un arbust florifer fascinant, absolut spectaculos, cu tulpini cățărătoare ce ajung și până la 3 metri înălțime.


Este impunător, este frumos, are nuanțe absolut superbe și frunze simple, ovale. Culorile sunt fascinante, iar acest arbust are în jur de 18 specii.

Plantare bougainvillea în curtea casei

Lumina

Pentru a te bucura de această plantă chiar în curtea casei tale, trebuie să ții cont că are nevoie de lumină naturală. Ea preferă zonele în care climatul este blând, însă are nevoie de cel puțin 6-8 ore de soare pe zi. Dacă vorbim despre planta pe care abia ai poziționat-o în ghiveci, în interior, pune-o lângă fereastră pentru a se bucura de lumină.

Temperatura

În ceea ce privește temperatura, floarea are nevoie de temperaturi ridicate pe timp de vară, însă iarna preferă să intre în repaus într-un loc unde sunt cel puțin 10°C, dar nu mai mult de 15°C.


Udarea

Atunci când vorbim de umiditate, poți opta pentru a îi pulverizat frunzele cu apă filtrată sau apă de ploaie pe timp de vară, atunci când temperaturile sunt mult prea ridicate.

Dacă vorbim despre sol, plantare nevoie de un substrat fertil, un sol care să permită o drenare ușoară a apei. Este bine ca apa să nu băltească.

Primăvara și vara se udă planta astfel încât solul să fie mereu reavăn, dar nu umed. Udarea se face odată sau de două ori pe săptămână. Toamna, urările se micșorează treptat pentru a ajuta planta să intre într-un repaus vegetativ.


Fertilizarea

Plantare nevoie să fie fertilizată cu îngrășământ special pentru plantele cu flori, din luna aprilie până în luna septembrie. În acest fel, te vei bucura de o plantă care crește bogat, sănătos și frumos.

În articolul de mai jos, îți pregătim și o galerie foto cu Bougainvillea absolut superbă, o plantă care poate să crească în moduri spectaculoase și să-ți înfrumusețeze curtea și grădina.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI