De la masa de Crăciun nu pot lipsi cârnații tradiționali făcuți în casă. Aceștia își au locul lor de cinste pe lângă celelate rețete tradiționale românești, precum sarmalele sau friptura de porc. Tot mai mulți români apelează la preparea cârnaților în casă. Jamila vine în ajutorul tuturor cu o rețetă simplă de carnați de casă pentru Crăciun.
Cârnați de casă pentru Crăciun – rețeta propusă de Jamila
Cârnații sunt nelipsiți de la masa de Crăciun, iar cele mai multe gospodine îi prepară în casă, după ce se taie porcul. Însă există și alte metode de a prepara cârnații de casă, spre exemplu, din carne de vită. Jamila are o rețetă specială prin care prepară cârnații de casă. Nu conțin niciun conservant și ies la fel ca pe vremea bunicilor.
De ce aveți nevoie
Pentru a prepara cârnații de casă după rețeta Jamilei, ai nevoie de 2.5 kg de ceafă de vită, 2.5 kg pulpă de berbec, 200g de usturoi și intestine de oaie. Mai ai nevoie de rozmarin, boia dulce, cimbru uscat, sare și piper după gust.
Dacă urmați sfaturile de mai sus, veți obține un preparat delicios, numai bun de savurat la masa de Crăciun alături de cei dragi.
Prepararea, pas cu pas
Prima dată, carnea de vită va trebui să fie condimentată înainte de a fi tocată. În acest fel, aroma condimentelor se va răspândi mai bine în compoziție. Apoi tocați carnea. Ulterior, poți pune usturoiul într-un robot de bucătărie, alături de puțină apă. Usturoiul astfel tocat se va pune peste carne.
Jamila ține această această compoziție pentru cârnații de casă să fie lăsată la frigider pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Aveți nevoie și de ajutorul unei mașini de tocat carne și al accesoriului special pentru acest preparat. Prima dată umpleți cârnații, apoi îi lăsați la scurt câteva ore bune într-un loc răcoros.
Atunci când sunt gata, cârnații de casă își schimbă culoarea și capătă o nuanță mai închisă. Îi puteți afuma sau îi puteți păstra la congelator, înainte de a-i găti de Crăciun!
Sursa foto: captură video youtube