Ce este un slow cooker, cum se foloseste si ce beneficii are acest aparat

Ce este un slow cooker, cum se foloseste si ce beneficii are acest aparat

Descopera ce este un slow cooker si de ce aceste aparate au castigat teren in ultima perioada, devenind din ce in ce mai populare in intreaga lume.


Ce este, de fapt, acest aparat? Ei bine, aparatele de tip slow cooker folosesc un dispozitiv special numit multicooker, dispozitiv care ajuta alimentele sa fie gatite lent. Atunci cand vorbim despre „lent”, discutam de o perioada de timp de la 2 ore pana la 12 ore.

Ce avantaje au aparatele de tip slow cooker, cum se folosesc si ce trebuie sa stii atunci cand vine vorba despre gatitul lent poti afla chiar acum.

Avantajele gatitului in slow cooker

Economisirea timpului: Odata puse ingredientele in acest aparat, nu trebuie sa amesteci sau sa verifici mancarea. Poti pune aici ingredientele, iar peste cateva ore unde vei gasi mancarea deja preparata. In acest timp te poti delecta cu o carte buna, un blog interesant sau poti chiar sa pleci la serviciu.


Diferenta dintre un multicooker si un slow cooker este ca primul tip de aparat gateste alimentele in mai multe modalitati: prajire, coacere, fierbere sau rumenire. Cele mai performante modele de multicooker detin si functia de slow cooker, insa nu este o caracteristica obligatorie.

Curarea rapida a recipientelor: Un alt avantaj al gatitului la temperaturi joase este ca alimentele nu se lipesc intre ele. Pe langa timpul economisit, acest avantaj este foarte util atunci cand vine vorba de curatarea recipientelor.

Mancarea este sanatoasa: Vitaminele din alimente se vor degrada mult mai greu, astfel ca preparatele facute in acest mod sunt mult mai sanatoase. Acesta este un avantaj extrem de important deoarece mancarea isi va pastra substantele nutritive, iar modalitatea de a gati lent este perfecta pentru familiile cu copii.


Ce nu trebuie sa gatesti intr-un aparat de tip slow cooker

In aparatele de tip slow cooker poti gati de la supe creme, la fripturi de vita, porc, pana la negrese si alte deserturi apetisante.

Cu toate ca aparatele acestea sunt concepute pentru aproape orice tip de aliment, sunt cateva categorii de mancaruri pe care nu ar trebui sa le gatesti in slow cooker.

Pestele, de exemplu, poate sa iasa mult prea uscat intr-un astfel de aparat. Cel mai bine este sa alegi prepararea lui la gratar.


Pieptul de pui fara os este un alt tip de carne care va iesi mult prea uscat daca este gatit in acest mod.

De asemenea, evita sa gatesti in slow cooker: paste, orez cu bob lung, alimente congelate si evita sa pui vin in acest aparat.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI