Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un apartament

0
717
apartament

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un apartament

Achizitionarea unui apartament reprezinta un pas destul de mare atunci cand vine vorba de investitii. Vei cumpara locul in care o sa traiesti impreuna cu cei dragi si, mai mult decat atat, aceasta achizitie este cea mai scumpa pe care o faci in viata.


Afla care sunt criteriile importante de care trebuie sa tii cont inainte de a opta pentru cumpararea unui apartament pentru tine si familia ta.

Alegerea apartamentului in functie de zona

Bineinteles ca zona in care o sa locuiesti este foarte importanta. Tine cont de zgomotul din jur, dar si de facilitatile de care ai nevoie pentru tine si cei dragi: transport in comun, farmacii, scoli, locuri de munca, sala de sport, dar si parcuri.

Atunci cand vine vorba de zgomot, este important ca atunci cand cauti apartamente in orase mari, precum apartamente de vanzare Cluj, sa nu te muti in apropierea unor cluburi daca ai o problema cu zgomotul produs de acestea.


Siguranta este cea mai importanta

Gandeste-te, in primul rand, sa optezi pentru cartiere sigure. Indiferent ca alegi zone populate sau linistite, este important sa te simti sigur in cartierul in care locuiesti.

Mai mult decat atat, este importanta si siguranta si securitatea cladirii. Intereseaza-te daca cladirea in care locuiesti are paznic, camere de supraveghere, dar si daca este sigura din punct de vedere tehnic.

Privelistea pe care o ai

Desigur, atunci cand cauti apartamente sau garsoniere de vanzare Bucuresti, este destul de greu sa gasesti privelisti frumoase, dar nu imposibil.


Daca esti pasionata de cresterea florilor, atunci opteaza pentru apartamente care au acces la soare. Gandeste-te si la zilele insorite de vara care vor fi ceva mai calduroase decat in apartamentele pozitionate la umbra.

Verifica starea intretinerii

Atunci cand vorbim de costuri, poti arunca o privire peste lista de intretinere ce este afisata la parter. In acest mod, vei putea sa vezi si daca vecinii tai intarzie cu platile la intretinere. Nu este tocmai indicat sa locuiesti intr-un bloc cu locuitori care intarzie foarte mult cu plata intretinerii deoarece s-ar putea sa nu poti profita de anumite facilitati. Aici vorbim despre renovari ce nu pot fi facute pana cand platile nu sunt facute la zi, dar si reparatii sau alte lucruri necesare.

Verifica locurile de parcare

Daca ai masina, intereseaza-te despre locul de parcare. Daca fostul proprietar nu are un loc de parcare, va trebui sa faci o solicitare la primarie pentru a ti se repartiza un loc de parcare pentru masina ta.


sursa foto: Pinterest