Ceaiul de papadie – Beneficii si sfaturi pentru a il folosi
Gustul ceaiului de papadie este putin amar, iar acest lucru poate fi unul dintre motivele pentru care aceasta bautura nu este atat de populara. Beneficiile pe care le are insa ceaiul de papadie sunt nenumarate.
Frunzele din care se prepara ceaiul de papadie sunt bogate in fibre, in proteine, dar si in glucide. De asemenea, ceaiul de papadie este bogat in vitamine si in minerale si te ajuta sa iti protejezi sistemul imunitar.
Beneficiile ceaiului de papadie
1. Bogat in vitamina K
Ceaiul de papadie este bogat in vitamina K, o vitamina care protejeaza oasele. De asemenea, vitamina K ajuta si la coagularea sangelui si la mentinerea functiei creierului.
2. Curata ficatul
Pentru cei care au probleme cu ficatul, ceaiul de papadie este un remediu natural perfect pentru bolile ce macina ficatul.
Papadia mentine fluxul corect al bilei, bila care este produsa de ficat. De asemenea, ceaiul ajuta la absorbtia mineralelor si reduce inflamatia si previne dezvoltarea bolilor.
3. Bogat in vitamina A
Ceaiul de papadie este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina care este un antioxidant pentru organismul nostru. Doar o ceasca de ceai de frunze de papadie are mai multa vitamina A decat are nevoie organismul intr-o zi intreaga.
De aceea, ceaiul de papadie este recomandat atat pentru femeile insarcinate, dar si pentru cele care doresc sa ramana insarcinate deoarece sunt predispuse in a avea deficit de vitamina A.
4. Elimina toxinele din organism
Aceasta papadie banala, pe care o gasim acum aproape peste tot este o planta puternica antitoxica si depurativa. Frunzele, tulpinile, dar si radacinile sale ajuta la eliminarea toxinelor din organismul uman.
Atat plantele uscate, cat si cele proaspete sunt excelente pentru a trata diabetul zaharat, gastrita, dar si constipatia.
Acestea sunt doar 4 dintre beneficiile importante pe care ceaiul de papadie le are. Acesta poate fi consumat de pana la 3 ori pe zi, insa nu inainte de a consulta un medic specialist.
sursa foto: Unsplash