Cele mai bune plante de apartament pentru un ambient interior sănătos

Cele mai bune plante de apartament pentru un ambient interior sănătos

Plantele de apartament nu sunt doar plăcute din punct de vedere estetic, ci au și beneficii semnificative asupra unui ambient interior sănătos și asupra calității aerului din locuința ta.


Aceste plante nu numai că adaugă o notă de prospetime și frumusețe, ci și contribuie la purificarea aerului interior, reducerea nivelului de poluanți și creșterea nivelului de umiditate.

Aloe Vera (Aloe barbadensis miller)

Aloe Vera este o plantă suculentă care este recunoscută pentru proprietățile sale de vindecare a pielii. În plus, ajută la purificarea aerului prin eliminarea toxinelor.

Levănțica (Lavandula angustifolia)

Levănțica nu numai că emite un parfum plăcut, ci are și proprietăți calmante și relaxante. Este excelentă pentru aromaterapie și pentru îmbunătățirea calității somnului.


Spider Plant (Chlorophytum comosum)

Spider Plant este renumită pentru abilitatea sa de a curăța aerul de poluanții precum formaldehida și xilena. Este ușor de întreținut și se înmulțește ușor.

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)

Sansevieria, cunoscută și sub numele de „Limba soacrei,” este o plantă rezistentă care poate supraviețui în condiții de lumină redusă. Absorbă eficient toxinele din aer.

Crinul păcii (Spathiphyllum)

Crinul păcii este o plantă elegantă, care are abilitatea de a elimina substanțe chimice nocive din aer, cum ar fi amoniacul și formaldehida. De asemenea, contribuie la creșterea umidității din interior.


Ficus (Ficus benjamina)

Ficusul este o plantă decorativă care ajută la eliminarea poluanților comuni din aer, precum formaldehida și benzenul. Cu toate acestea, trebuie plasat într-un loc cu lumină moderată.

Iedera (Hedera helix)

Iedera este o plantă cățărătoare care se dezvoltă bine în condiții de lumină redusă. Ajută la eliminarea particulelor de mucegai din aer.

Philodendron (Philodendron)

Philodendronul este ușor de întreținut și are abilitatea de a curăța aerul de compușii volatili organici, cum ar fi formaldehida.


Alegerea plantelor de apartament potrivite poate contribui la un mediu interior sănătos și plăcut.

Asigură-te că acorzi atenție necesităților de îngrijire ale fiecărei plante pentru a te bucura de beneficiile lor pe termen lung.

Beneficiile plantelor poziționate într-un apartament

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI