Cele mai eficiente sisteme de incalzire pentru casa ta

Cele mai eficiente sisteme de incalzire pentru casa ta

Ce sisteme de incalzire sunt eficiente, care sunt costurile, dar si ce ai putea sa alegi pentru gospodaria ta ca fiind cea mai potrivita optiune. Preocuparea pentru incalzirea casei este inca o problema atat pentru oamenii care nu sunt multumiti de sistemul lor actual de incalzire, cat si pentru cei care sunt in faza de construire a casei.


O gospodarie unde poti sa schimbi temperatura asa cum iti doresti este un loc confortabil, un spatiu unde poti sa locuiesti si sa traiesti sanatos. Atunci cand este prea cald in casa, sistemul imunitar poate sa scada.

De asemenea, somnul nu va fi unul odihnitor pe timp de seara daca in casa ta este mai cald de 19-20 grade Celsius. Pe timp de noapte, temperatura corpului scade, asa ca o temperatura de 19-20 grade in incapere este ideala pentru tine.

Pentru incalzirea spatiilor comerciale, a birourilor si a spatiilor mai mari, poti alege astfel de aeroterme sau o pompa caldura aer apa. Cu toate acestea, intr-o gospodarie mica ai nevoie de alte sisteme de incalzire.


Izolarea, un pas important pentru confortul tau termic

Izolarea casei este cel mai important factor atunci cand vorbim despre incalzirea gospdodariei. Poate ca este un sfat tardiv sau poate nu ai un buget alocat pentru acest pas, insa trebuie sa stii ca investitia se va amortiza in timp.

Specialistii recomanda vata minerala, dar si polistirenul expandat sau extrudat sunt solutii  potrivite pentru cei ce au un buget mai mic.

Centrala termica pe gaz, o solutie accesibila

Centrala termica pe gaz este unul dintre cele mai ieftine sisteme de incalzire din tara. Gazul este mai putin poluant, dar si un combustibil care poate fi usor accesibil.


Cei ce au centrala termica pe gaz pot opta si pentru termostate inteligente, termostate care te vor ajuta sa economisesti si sa te bucuri de facturi mai mici, dar si de un confort termic mai mare. Bineinteles, exista zone din tara in care accesul la reteaua de gaze nu este deloc usor, asa ca in acele gospodarii se opteaza pentru alt tip de incalzire.

Centrala pe lemne, solutie populara de incalzire a casei

Centrala pe lemne este si ea o solutie potrivita pentru persoanele ce nu au acces la reteaua de gaze. Centrala pe lemne produce o cantitate mare de caldura, iar acesta este un dezavantaj.

Combustibilul se gaseste rapid, lemnul fiind popular si putand fi cumparat in orice anotimp. Ai nevoie de un spatiu uscat si racoros pentru stocarea lui.


Centralele electrice

Centralele electrice sunt solutii ideale atat pentru casa, cat si pentru persoanele care locuiesc la bloc. Este o solutie potrivita pentru persoanele care locuiesc la casa si nu acces la reteaua de gaze, dar nici nu vor sa opteze pentru centrala pe lemne.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI