Nu-ma-uita, floarea cu beneficii uimitoare care se reinsamanteaza singura

Nu-ma-uita, floarea cu beneficii uimitoare care se reinsamanteaza singura

Nu-ma-uita este o floare ce se regaseste in nuante de albastru, roz si alb, se reinsamanteaza singura de la an la an si nu necesita ingrijiri deosebite.


Originea florii de nu-ma-uita este Europa si Asia, mai ales zonele temperate ale acestor continente.

Specia Myosotis alpestros Schmidt – Floarea de nu-ma-uita

Planta este inalta de aproximativ 20, dar poate ajunge si la 30 de cm inaltime. Aceasta frumoasa floare are o forma de tufa alcatuita din mai multi lastari subtiri. Frunzele ei sunt lanceolate si pubescente. Florile sunt giganse, foarte micute, iar majoritatea acestora sunt albastre. Nu multa lume stie ca floarea de nu-ma-uita se gaseste si in nuante superbe de alb si roz. In curtea ta se va vedea foarte frumos combinatia de flori albastre si flori roz.

In ceea ce priveste cerintele ei ecologice, planta se reinsamanteaza singura de la an la an, astfel ca tu nu va trebui sa ii faci nimic. Cu toate acestea, ea are nevoie de terenuri usor calcaroase, dar si de multa lumina de la soare. Tolereaza bine si spatiile semiumbrite, insa nu o planta in locuri unde este umbra.


Cand se seamana aceasta floare

Vara poti sa te apuci de semanatul ei afara sau in rasadnite reci. Rasarirea se produce dupa aproximativ 3 saptamani de zile, iar rasadurile acesteia se repica cand au 2-3 frunze.

In luna octombrie se face plantarea la locul definitiv, insa poti face acest lucru si primavara urmatoare. Apoi, de la an la an nu vei mai avea treaba cu aceasta frumoasa floare. Plantarea se face cu o distanta de aproximativ 15-20 de cm intre flori. Iti va infrumuseta curtea si este o planta ce are si alte beneficii uimitoare pe care le poti citi aici: lucruri interesante pe care nu le stiai despre floarea de nu-ma-uita.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI