Cum amenajam solarul – Idei practice pentru gradinarii amatori
Solarul este incaperea special amenajata pentru cultivarea legumelor si zarzavaturilor timpurii. Amenajat ca la carte, un astfel de ansamblu protejeaza si grabeste culturile cu cel putin 2 luni in avans fata de gradina. Urmarim asadar in acest articol idei practice despre cum sa amenajam eficient un solar.
Cum organizam spatiul din solar – Idei practice
Faptul ca solarul este un spatiu limitat, asta nu inseamna ca nu il putem amenaja eficient. Parcelele bine impartite sau cultivarea in padocuri construite din lemn, sunt doar doua din solutiile pe care le avem la indemana.
Inainte de a urmari imaginile de astazi, sa aflam cateva lucruri despre aerisirea solariilor si despre temperatura pe care ar trebui sa o mentinem in interior.
Pentru ca legumele si zarzavaturile sa se dezvolte armonios, au nevoie de o temperatura in solar de circa 25 de grade. De exemplu, pe timpul noptii, atunci cand temperaturile ating cele mai scazute valori, incaperea se va mentine inchisa. Aerisirea se va face in intervalul 10:00 – 16:00. Evident pentru a pastra caldura acumulata de peste zi. Si asta numai dupa ce termometrul de la interior va atinge cele 25 de grade de care va spuneam mai inainte.
Lunile de vara schimba situatia. Valorile ridicate din atmosfera permit pastrarea usilor deschise atat ziua cat si noaptea.
Avantajul cultivarii in padocuri din lemn – Idei practice
Revenind la ideile practice despre organizarea solarului, nu vrem sa mai adaugam decat atat. Cultivarea legumelor intr-un spatiu organizat, asa cum sunt padocurile din lemn, ne-ar scuti de o munca in plus. Priviti si va inspirati!
Prin urmare, daca va numarati printre gradinarii amatori, poate ca nu ar fi rau sa aruncati o privire peste aceste idei practice de a organiza spatiul intr-un solar.
Idei de a delimita straturile intre ele cu alei din dale de beton, lemn sau pietris.
sursa foto: Pinterest