Cum poți salva gazonul din curte în zilele călduroase de vară

Cum poți salva gazonul din curte în zilele călduroase de vară

Cum poți salva gazonul?


Să ai gazon în curtea casei tale înseamnă că te poți bucura de un spațiu verde, curat, fresh, un spațiu care te aduce cu un pas mai aproape de natură.

Cu toate acestea, zilele călduroase de vară pot fi un adevărat impediment atunci când vine vorba de creșterea unui gazon sănătos și frumos.

Trucurile din acest articol te vor ajuta să te bucuri și tu de un garson sănătos, astfel încât să-l salvezi de căldura din zilele toride.


În zilele caniculare de vară, gazonul poate suferi din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei de apă. Îngrijirea corespunzătoare este esențială pentru a menține gazonul verde și sănătos în aceste condiții.

Udarea adecvată

Una dintre cele mai importante măsuri pentru a salva gazonul în zilele călduroase este asigurarea unei udări adecvate.

Încearcă să uzi gazonul dimineața devreme sau seara târziu, când temperatura este mai scăzută și umiditatea aerului este mai ridicată. Atenție la cantitatea de apă utilizată și asigură-te că gazonul primește suficientă apă pentru a rămâne hidratat.


Evită tunderea prea scurtă

În perioadele caniculare, evită să tunci gazonul prea scurt, deoarece frunzele mai lungi oferă o protecție naturală împotriva deshidratării și a stresului termic. Lăsând iarba mai înaltă, vei ajuta la menținerea umidității în sol și la protejarea rădăcinilor.

Mulcirea gazonului

Aplicarea unui strat subțire de mulci (iarbă tăiată sau frunze mărunțite) pe suprafața gazonului va contribui la reținerea umidității în sol și la protejarea gazonului de temperaturile extreme.

Mulcirea va ajuta la conservarea apei și la menținerea gazonului verde și sănătos.


Evită călcatul pe gazon în orele de vârf

În zilele foarte călduroase, încearcă să eviți călcatul pe gazon în orele de vârf, când soarele este cel mai puternic și temperatura solului este foarte ridicată. Călcatul pe gazon în astfel de condiții poate provoca stres suplimentar pentru iarba deja sensibilă.

5 Trucuri pentru un gazon de invidiat, verde și absolut spectaculos

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI