5 Trucuri pentru un gazon de invidiat, verde și absolut spectaculos

5 Trucuri pentru un gazon de invidiat, verde și absolut spectaculos

Pentru a te bucura de un gazon de invidiat, frumos și sănătos, există câteva trucuri pe care le poți pune în aplicare.


Curtea ta se va transforma într-o oază de relaxare verde, absolut superbă.

Tăierea corectă a gazonului

Este important să tai iarba la o înălțime adecvată pentru tipul de gazon pe care îl ai. De obicei, tăierile se fac la o înălțime de aproximativ 6 cm. Nu tăia iarba prea scurt deoarece poți slăbi rădăcinile și, în acest fel, vei permite buruienilor să se dezvolte.

Fertilizarea adecvată a gazonului

Iarba supraviețuiește foarte bine și fără hrană, dar dacă vrei un gazon care să arate splendid și să lupte mai bine cu dușmanii precum sunt buruienile, mușchiul, dăunătorii și agenții patogeni, trebuie să îl hrănești cu un fertilizator destinat special gazonului.


Aplică îngrășăminte speciale pentru gazon conform instrucțiunilor. Te vei bucura, în acest fel, de un gazon frumos, verde cu ajutorul unui îngrășământ echilibrat.

Controlul buruienilor

Pentru a menține un gazon curat și fără buruieni, este important să smulgi manual buruienile sau să aplice erbicide selective, în funcție de gradul de infestare. În acest fel, te vei bucura de un gazon curat, fără buruieni și fără alte plante nedorite.

Udarea regulată

Asigură-te că gazonul este bine udat, mai ales atunci când vine vorba de perioadele secetoase. Pe timp de vară, gazonul are nevoie să fie udat dimineața foarte devreme sau seara târziu pentru că apa se va evapora mai puțin și va pătrunde mai adânc în sol.


Protejarea gazonului

Una din regulile cele mai importante atunci când vine vorba de un gazon frumos și sănătos este să te ocupi de protejarea lui. Evită să parchezi mașina sau să plasezi obiecte grele pe gazon deoarece acestea pot să deterioreze iarba.

Evită să utilizezi gazonul în timpul perioadelor reci și umede deoarece acest lucru poate provoca compresiune și deteriorare.

Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas

Totul despre rulourile de gazon pentru a avea o curte verde, superbă

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI