Cum să ajuți găinile să producă mai multe ouă

Cum să ajuți găinile să producă mai multe ouă

Dacă îți dorești să obții o producție mai mare de ouă de la găinile tale, există câțiva pași esențiali pe care îi poți urma pentru a le ajuta să fie mai productive.


Asigură o alimentație echilibrată

Hrana joacă un rol crucial în producția de ouă. Furnizează găinilor un amestec de nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, carbohidrații, grăsimile, vitaminele și mineralele.

Alege un amestec de hrană special conceput pentru producția de ouă și asigură-te că au întotdeauna acces la apă proaspătă.

Oferă suficientă proteină

Proteina este esențială pentru producția de ouă. Oferă-le hrană bogată în proteină, cum ar fi boabe de soia, fasole sau mazăre, pentru a le asigura necesarul nutrițional.


Sursa de calciu

Ouăle necesită calciu pentru coajă. Asigură-te că găinile au acces la o sursă adecvată de calciu, cum ar fi cochilii de stridii sau coji de ouă zdrobite.

Lumina și durata zilei

Lumina naturală și perioada de lumină au un impact semnificativ. Asigură-te că găinile au acces la suficientă lumină naturală. Folosește luminile artificiale pentru a menține o zi mai lungă, ceea ce poate stimula producția de ouă.

Spațiu și confort

Asigură un spațiu suficient și confortabil pentru găini. Găinile fericite și sănătoase tind să producă mai multe ouă. Asigură-le o cușcă curată, un adăpost adecvat și o zonă de cuibărit pentru ouă.


Evită stresul

Stresul poate reduce producția de ouă. Evită schimbările bruște în mediul lor, precum și prezența prădătorilor sau a altor factori care le pot provoca stres.

Tratează bolile și paraziții

Găinile sănătoase produc mai multe ouă. Asigură-te că sunt vaccinate și că primesc tratament împotriva paraziților pentru a le menține sănătoase.

Selectează rase potrivite

Dacă îți dorești să obții mai multe ouă, poți opta pentru rase de găini specializate în producția de ouă, cum ar fi Leghorn sau Rhode Island Red.


Vizite regulate

Monitorizează starea găinilor pentru a observa orice schimbare în producție sau sănătate. Vizitele regulate pot ajuta la identificarea problemelor în stadii incipiente și la intervenție rapidă.

Cuibar confortabil

Asigură cuibare confortabile și bine izolate pentru ca găinile să depună ouă într-un mediu sigur și potrivit.

3 Sfaturi importante pentru a ingriji gainile vara

 

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI