Cum sa calci rapid, eficient si cu un efort minim

0
1957
sfaturi pentru a calca usor

Cum sa calci rapid, eficient si cu un efort minim

Din punctul meu de vedere, calcatul rufelor poate fi o activitate relaxanta si placuta daca ai descoperit cateva trucuri care sa te ajute sa calci mai rapid, dar la fel de eficient.


Calca hainele umede

Exista cateva trucuri pe care trebuie sa le cunosti pentru ca aceasta activitate sa fie mai rapida, dar la fel de eficienta.

Sunt convinsa ca fiecare dintre voi are in sifonier cateva camasi realizate din materiale ce se calca greu si se sifoneaza foarte repede.

Ei bine, daca alegi sa calci hainele cand acestea sunt inca putin umede, atunci vei termina treaba mult mai repede, iar calcatul rufelor va fi o activitate mai placuta. Daca hainele sunt uscate, alege sa stropesti cu putina apa partile foarte sifonate si cutele incapatanate.


Atentie! Hainele din matase trebuie umezite inainte de a fi calcate. Acestea se calca pe dos pentru ca procedura sa nu afecteze hainele. De asemenea, nu folosi functia de abur si nu pulveriza apa pe cutele de pe hainele de matase.

haine calcate ca la carte

Foloseste o statie de calcat!

O statie de calcat iti usureaza extrem de mult munca! Acestea calca hainele mai rapid, ofera mai mult abur puternic si continuu decat un fier de calcat obisnuit si te ajuta sa accelerezi sesiunea de calcat rufe.

Astfel de statii de calcat au tehnologii care te ajuta sa calci orice material: matase, blugi, dar si alte materiale sensibile, fara sa reglezi temperatura. Aceste lucruri te ajuta sa economisesti timp si sa calci mai eficient si fara efort.


Trucuri pentru hainele din lana

Inainte de a incepe procedura, foloseste o carpa umezita pe care sa o pui peste piesa vestimentara din lana. Contactul direct cu fierul poate sa lase urme inestetice si lucioase pe lana.

Scutura hainele inainte de a le calca!

Fie ca este vorba de haine uscate, dar mai ales de hainele umede, scutura-le inainte de a le calca pentru a le intinde tesatura si pentru a face calcatul sa fie mai rapid si mai simplu.

Foloseste o masa de calcat!

Multe persoane prefera sa nu foloseasca o masa de calcat, iar acest lucru iti poate ingreuna enorm de mult munca.


O masa de calcat calitativa este conceputa pentru a iti ofera stabilitate, dar te ajuta si sa calci mai usor si sa depozitezi hainele dupa ce le-ai calcat.

O astfel de masa de calcat are si spatiu rezistent la caldura pentru a tine fierul de calcat, dar si un sistem unic ce te ajuta sa calci camasile mai usor, fara sa le aranjezi de zeci de ori. Sistemul retractabil ShoulderWing te ajuta sa economisesti timp si efort si sa faci din calcat o activitate placuta si, de ce nu, relaxanta.

Pastreaza rufele mai dificile pentru final

Daca ai de calcat piese vestimentare realizate din materiale mai incapatanate, pastreaza-le pentru final. Caldura acumulata de la fierul de calcat te va ajuta sa le calci mai rapid si sa faci ca procedura sa fie mult mai simpla!

sursa foto: Pixabay